Şoferul care a provocat accidentul cu 2 morţi din Giurgiu riscă 10 ani de închisoare. Ce a făcut, după tragedie

Dată publicare: 27-02-2021 18:16
Dată actualizare: 27-02-2021 20:29


Zece ani ar putea sta după gratii șoferul care, cu o manevră aproape sinucigașă, a provocat o tragedie pe șosea, în Giurgiu.

Două persoane au murit, iar alte opt au fost rănite în urma ciocnirii dintre un vehicul și o utilitară de la Drumuri. Totul, după ce un tânăr inconștient și cu prea puțină experiență la volan a intrat pe o porțiune de mare viteză călcând linia dublă continuă. L-a derutat astfel pe conducătorul autoturismului implicat în tamponare.

Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție. La Călugăreni, au ajuns mai multe echipaje de salvare, inclusiv de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București, dar și un elicopter SMURD. Un bărbat de 54 de ani din autoutilitară a murit pe loc. Câteva zeci de minute mai târziu, din cauza rănilor grave, a pierit și o femeie, care mergea cu mașina mică.

Pentru opt alte persoane a fost nevoie de îngrijiri.

Polițiștii de la Rutieră sunt îngroziți de accidentul de la ieșirea din Călugăreni și spun că totul a pornit din pricina inconștienței și a sfidării regulilor elementare de circulație.

Iar imaginile de pe o cameră de supraveghere din benzinaria situată la doar doi pași stau mărturie. Vedem cum mașina condusă de tânărul de 21 de ani iese în DN5, o porțiune de drum, unde viteza maximă este de 100 de kilometri pe oră.

Linia dublă continuă nu a contat pentru șofer, care traversează și face stânga. În acel moment, vehiculul care venea din dreapta și i-a ajuns în spate se mută brusc pe contrasens, unde se ciocnește cu autoutilitara.

Emanuela Sârbu, purtător de cuvânt IPJ Giurgiu: „Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.”

Virgil Ruse, avocatul șoferului: „Tânărul s-a oprit și a scos din mașină patru dintre răniți și după trei ore a plecat să își schimbe hainile pline de sânge și motorină. E răvășit de ceea ce s-a întâmplat, dar, ca și celălalt șofer, are partea lui de vină pentru viteza cu care circula.”

Polițiștii iau în calcul inclusiv o culpă comună. Mai precis, vor face o expertiză pentru a stabili viteza cu care conducea șoferul ajuns pe contrasens.

Până atunci, tânărul care a declanșat lanțul de evenimente a fost plasat sub control judiciar. În următoarele 60 de zile nu are voie să părăsească țara și nici să mai urce la volan.

Polițiștii vorbesc în acest caz de circumstanțe agravante, așa că dacă va fi găsit vinovat de uciderea din culpă a celor două persoane, tânărul riscă până la zece ani de închisoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO