Criminalul din Făget a fost prins. Individul susține că a ucis ”din cauza unei icoane”

×
Codul embed a fost copiat

După aproape 18 ore de căutări, cu sute de polițiști și jandarmi pe urme, atacatorul extrem de periculos a fost prins în localitatea Bichigi, în apropiere de casă.

Fugarul nu a opus rezistență, iar în fața anchetatorilor a spus că regretă ceea ce a făcut.

Alin Petecel, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Timiș: ”În cursul nopții am resuti depistarea suspectului de crimă. Din primele verificări, s-a deplasat prin zona împădurită și zona cu vegetație înaltă. A stat foarte mult ascuns. Nu a opus rezistență, nu a fost nevoie de armament, nu a mai fost nicio altă victimă."

Încătușat, individul a avut un discurs halucinant și era foarte agitat. Criminalul le-a spus polițiștilor că a ucis un om din cauza unei .. icoane.

Criminal: ”Dacă ați ști voi ce se întâmplă în lumea asta ..”

Citește și
200 de polițiști îl caută pe ucigașul din Făget
Filmul atacului din Timiș, unde un individ a atacat doi soți din senin. Ce spun martorii
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Polițist: Cum te cheamă?
Criminal: ”Mă numesc Boldea Ionel. Altceva, ce vă interesează?”

Polițist: Ce prostii ai făcut astăzi? De ce ai făcut nebuniile astea azi? Ai fost nervos?
Criminal: ”Din cauza unei icoane.”

Polițist: O doamnă?
Criminal: ”Nu de la o doamnă. Din cauza unei icoane dintr-o cameră.”

Polițist: Unde mergeai acum?
Criminal: ”Spre casă, să fac un duș.”

Polițist: Unde ai stat ascuns până acum?
Criminal: ”Într-un pom.”

Polițist: Într-un pom? Cu mașina în pom?
Criminal: ”Nu, mașina e a lui Ionuț, un prieten.”

Bărbatul a fost dus apoi la Spitalul Municipal din Timișoara pentru a-i fi recoltate probe biologice. El va fi nevoit acum să dea explicații pentru faptele sale. Imaginile filmate în parcul din Făget - unde cei doi soți au fost atacați de individ - dau fiori. Oamenii zac întinși pe o alee și au răni pe tot corpul.

În timp ce alergau prin parc, bărbatul s-a năpustit, din senin, asupra lor cu un corp dur. Ambii s-au prăbușit sub ploaia de lovituri.

Martor: "Am văzut că domnul era deja jos mort și el dădea cu piciorul în cap la doamna. Am zis ce faci mă, omori oamenii. Și a zis că așa trebuie."

Martor: "Am sărit pe geam să văd ce se întâmplă, că se auzeau țipete. Am văzut cum îi bătea pe ăștia doi."

Când au ajuns medicii de la ambulanță, bărbatul era deja mort, iar soția lui abia mai respira, inconștientă. În stare foarte gravă, ea a fost dusă la spital cu elicopterul.

Ioana Obreja Andu, medic SMURD: "Am găsit-o într-o comă Glasgow, șase puncte, inconștientă, cu un traumatism cranian sever, cu o toragie destul de masivă stânga."

După incident, suspectul a fugit. A furat o bicicletă și a mers cinci kilometri până în localitatea Temerești. Camerele de supraveghere de la intrarea într-un magazin l-au filmat. Era confuz și abia se mai ținea pe picioare, dar, totuși, extrem de violent, pentru că a lovit dur cu pumnii în ușa incintei.

Secvențele au fost suprinse după ce, înainte, la intrarea în localitate, bărbatul a bătut o bătrână care se sprijinea într-un toiag, doar pentru că îi ieșise în cale.

Soțul femeii atacate: "Femeia a văzut că a venit unul, i-a dat în cap și a picat."

Vecin: "M-am speriat, a început să o lovească, el s-a uitat urat și iar a început să o lovească și am fugit."

După ce a pus-o jos pe bătrână, atacatorul a pus mâna pe bățul femeii și, turbat, s-a îndreptat spre următoarele victime: doi soți - aflați la câțiva metri distanță.

Victimă: "Am luat bâta, m-am luptat cu el. Om turbat ca asta nu am văzut în viața mea."

Plin de sânge, atacatorul a intrat, ulterior, într-un imobil, ca să se spele. Îi cunoștea pe proprietari. O patrulă de poliție a ajuns acolo și a discutat cu el. A reușit însă să îi păcălească pe agenți. A furat din curte o mașină și a pornit în viteză.

În goana lui, a lovit cu autoturismul o a șasea victimă: pe proprietarul mașinii. Ca să îl oprească, polițiștii au tras trei focuri de armă.

Alin Petecel, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Timiș: ”Nu avem indicii clare, care a fost motivul pentru care a vătămat și alte persoane, cu un corp contondent. După care a sustras un autovehicul, a forțat un baraj cu semnalarea organelor de poliție, s-a folosit armamentul din dotare, nu s-a putut imobiliza, a mers spre zona împădurită."

După ce a furat mașina, individul a condus până la ieșirea din localitate, a abandonat mașina și s-a făcut nevăzut.

Ca să îl prindă pe bărbat, au fost aduși polițiști și din județele vecine. Miercuri, pe raza localității Povergina, individul a mai furat un autoturism. Dar, în cele din urmă, deși părea hotărât să scape de oamenii legii, a fost înconjurat și încătușat.

Suspectul se numește Ionel Boldea. Individul a mai făcut probleme și în trecut. Acum trei ani - când era ospătar - a atacat un client. Nu a stat nicio zi la închisoare și a primit doar o amendă penală.

Sorin Iacobescu, victimă: "Stai o săptămâna internat la maxilo faciale, la Timișoara, cu ruptură nazală, cu sinusurile înfundate, și nu se face nimic? Din cauza asta s-a ajuns la chestiile astea, în continuare. Pentru că el tot făcea, tot făcea, lumea tot îl ierta, poliția îl ierta, judecătoria îl ierta și el tot își făcea de cap."

Individul este cercetat în alte două dosare pentru loviri și alte violente.

Criminalul din Făget a ucis miercuri  un bărbat de 57 de ani și a rănit alte 5 persoane.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Starea femeii atacate într-un parc din Făget de individul care i-a ucis soțul
Starea femeii atacate într-un parc din Făget de individul care i-a ucis soțul

Femeia atacată într-un parc din Făget, Timiș, de un recidivist care i-a înjunghiat mortal soțul, a fost operată la cap timp de mai multe ore, starea sa fiind critică.

Filmul atacului din Timiș, unde un individ a atacat doi soți din senin. Ce spun martorii
Filmul atacului din Timiș, unde un individ a atacat doi soți din senin. Ce spun martorii

Episod pe cât de sângeros, pe atât de neînţeles în judeţul Timiş. Acolo, un bărbat a fost ucis, iar soţia lui este în stare foarte gravă.

VIDEO. Gestul făcut de ucigaşul din Făget imediat după comiterea crimei
VIDEO. Gestul făcut de ucigaşul din Făget imediat după comiterea crimei

Scene incredibile în Timiş, unde un individ, căutat acum de poliţie, a ucis un bărbat, a rănit-o grav pe soţia acestuia şi a lovit şi atacat apoi alte patru persoane.

Autorul măcelului din Timiş, urmărit cu elicoptere şi drone. Este recidivist
Autorul măcelului din Timiş, urmărit cu elicoptere şi drone. Este recidivist

Bărbatul care a ucis un om şi a rănit mai mulţi în două localităţi din Timiş e căutat în continuare

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.