Amănunte tulburătoare în cazul fetiței din Dâmbovița. Cum ar fi fost ucisă Mihaela

Dată publicare: 23-09-2019 12:44
Dată actualizare: 23-09-2019 13:43


Apar amănunte tulburătoare în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița care a fost descoperită fără viață duminică, după 2 zile de căutări. 

Se pare că biata copilă ar fi fost răpită de un cetățean străin, dusă pe un câmp și omorâtă.

Principalul suspect este un bărbat de 47 de ani din Olanda, susțin surse din anchetă. Înainte de găsirea cadavrului, individul a fost luat la întrebări de polițiști, fără să fie însă și reținut.

Între timp ... a părăsit România.

Potrivit procurorilor, care încearcă să refacă acest puzzle înfiorător, copila de 11 ani ar fi fost răpită de pe stradă în jurul orei 17, dusă pe un câmp și omorâtă.

Camelia Matei, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa: "Din concluziile preliminarii, ale laboratorului de medicină legală, a rezultat că moartea victimei a fost violentă. Ea s-a datorat strangulării, iar o eventuală agresiune sexuală poate fi confirmată după analizele de laborator".

Totul s-ar fi întâmplat în nici jumătate de oră. Familia a anunțat dispariția copilului puțin după ora 19.00. În acel moment, fetița era deja moartă, sunt convinși anchetatorii. Ei au ajuns să-l suspecteze pe olandez după ce au verificat imaginile de pe mai multe camere de supraveghere.

Mihai Dincă, prim-procuror al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Dâmboviţa: "Am văzut că autoturismul respectiv, în momentul în care a ieșit din localitatea Gura Șuții, a intrat în ultima localitate într-un interval de aproximativ 30 de minute, în condițiile în care traseul respectiv putea fi parcurs în două sau trei minute”.

Anchetatorii l-au sunat la telefon pe cetățeanul olandez, sâmbătă, în jurul orei 17, când bărbatul se afla deja pe aeroportul Otopeni. El a recunoscut că a trecut prin Gura Șuții, fără a preciza ce interese avea în zonă. Despre fetiță, însă, a declarat, că nu știe nimic. O ora mai târziu, a părăsit țara.

Părinții copilei sunt sfârșiți de durere.

Angela Stoica, mama fetei ucise: ”Să îl pedepseasă și pe el cum a pedepsit el fetița mea”.
Mătuşa fetei ucise: ”Fata asta n-a avut nicio vină, de ce i-a luat viața? Nu știu. Ce a avut cu ea?”

Iordache Vrânceanu, proprietarul camerelor de supraveghere: ”Pe aici a fost ultima dată. Mașina nu se vede, decât fata trecând de la școală”.

Trupul Mihaelei a fost găsit duminică cu ajutorul elicopterului care a survolat o porțiune de pădure din Produlești - localitate aflată la nici 7 kilometri de Gura Șuții.

Sorin Păun, inspector şef IPJ Dâmboviţa: "A avut o folie, din cauza această nu a putut fi văzută, a fost acoperită cu o folie de plastic și prin trecerea elicopterului a fost dezvelit și a fost găsit de cei care erau în căutare."

Polițiștii se află în posesia mașinii închiriate de suspect și au recoltat atât probe din autoturism, cât și de la
locul unde a fost găsit trupul fetiței.

Urmează ca medicii legiști să stabilească, pe baza probelor biologice, dacă fetița s-a aflat în mașina suspectului. Surse din anchetă spun că cetățeanul olandez bănuit în acest caz ar manifesta atracție sexuală față de copii.

Nu se știe încă dacă are antecedente penale sau dacă era doar cunoscut ca având un comportament deviant.


VIDEO PROTVPLUS.RO