Adrian Iovan risca sa ajunga la inchisoare, daca se dovedeste ca a impuscat mortal un caine

Ultima actualizare: 07-10-2012 15:23

Adrian Iovan si-a depus armele, joi dupa-amiaza, la sediul Politiei Ilfov. Pilotul vanator a fost "invitat " de anchetatori sa predea cele doua arme de foc pe care le detine, dupa ce vecinii l-au acuzat ca le-ar fi ucis cu sange rece un caine din curte.

Fostul sot al Romanitei Iovan sustine ca nu are nicio legatura cu moartea animalului si ca la ora la care s-a produs incidentul, isi ducea copilul la gradinita. Cu toate acestea, el a lasat la politie o pusca de vanatoare si una de tir.

Femeia, insarcinata in luna a patra, martor al acestui eveniment socant, este una dintre vecinele lui Adrian Iovan.

Cazul este acum in atentia politiei. Sotii Staver au depus plangere, iar fostul pilot a ramas fara armele pe care le detinea legal.

Vecinii pilotului sunt impartiti in doua tabere. Si asta pentru ca unii dintre ei sunt deranjati de numarul mare de maidanezi crescuti de iubitorii de animale din zona.

Anchetetatorii vor sti cu exactitate daca Adrian Iovan a ucis cainele, abia dupa ce vor face expertiza balistica. In urma acesteia se va stabili daca cele doua gloante provin din arma pilotului.

Daca se va dovedi ca fostul sot al Romanitei Iovan este cel care a impuscat cainele, atunci ar putea ajunge dupa gratii. Chiar daca este detinator legal al unei arme de vanatoare, nu avea dreptul sa o foloseasca intr-un spatiu public.

Nu e primul caz cu arma de foc in care e implicat Adrian Iovan. In octombrie 2005, a impuscat in cap, mortal, cu o arma de vanatoare, un tanar de 27 de ani care intrase pe proprietatea sa. Procesul a durat un an si jumatate, iar la final, judecatorii au decis ca pilotul a actionat in legitima aparare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO