Adolescentă exploatată sexual, în Gorj. Ce sumă au obținut proxeneții pe seama ei

Ultima actualizare: 11-10-2019 16:32
prostitutie
iStock

Doi bărbaţi din judeţul Gorj au fost reţinuţi de poliţişti şi procurorii DIICOT pentru trafic de minori, după ce ar fi adăpostit şi exploatat sexual o fată de 15 ani, obţinând astfel câştiguri de 15.000 de lei.

În acest caz au avut loc mai multe percheziţii, fiind ridicate mai multe medii de stocare.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu procurorii DIICOT - BT. Gorj, au făcut, joi, trei percheziţii domiciliare, la locuinţele a doi gorjeni, şi au pus în aplicare 4 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru trafic de minori.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate pentru cercetări două laptop-uri, 20 de hard-disk-uri, un stick de memorie, 5 telefoane mobile şi mai multe DVD-uri.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada octombrie 2016 - aprilie 2017, doi bărbaţi, de 29 şi 30 de ani, din localitatea Fărcăşeşti, respectiv Jupâneşti ar fi recrutat, adăpostit şi exploatat sexual o minoră, de 15 ani, din judeţul Gorj, activitate din care ar fi realizat un câştig de aproximativ 15.000 de lei", arată Poliţia Română.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO