A fost înjunghiată în propria casă pentru niște cercei și un telefon. Femeia este în stare gravă

Ultima actualizare: 21-07-2020 18:02

Caz şocant în comuna Jibert, judeţul Braşov. O bătrână de 81 de ani se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost atacată noaptea, în casă, de un consătean care a vrut s-o jefuiască.

Biata bătrână este văduvă de mai mulţi ani şi locuieşte singură, pentru că ambii copii sunt plecaţi în Germania. În urmă cu două seri, după miezul nopţii, a fost atacată în casă de un bărbat de 36 de ani, hotărât să o jefuiască. Bătută crunt şi înjunghiată, femeia s-a opus din răsputeri. Însă nimeni nu i-a auzit strigătele de ajutor.

Gustav Roth, vecin: A avut câine acolo.
Reporter: Dar nu s-a auzit nimic?
Gustav Roth, vecin: S-a auzit cum latră, dar cine s-a gândit că ce se întâmplă...
Reporter: Femeia avea în casa bani, lucruri de valoare?
Gustav Roth, vecin: Păi copiii sunt în Germania şi îi tot trimitea.. şi era şi pensionară.

Convins că şi-a ucis victima, agresorul a plecat luând cu el cerceii şi telefonul mobil al femeii. Ca să şteargă urmele, a smuls camera de supraveghere a casei, pe care a aruncat-o într-un pârâu, apoi şi-a incendiat hainele. Dar, în timp ce umbla la telefonul furat, a apelat un număr la întâmplare.

Anamaria Ghindea, localnică: "El a apelat şi când şi-a dat seama că cineva o răspuns, a închis. Şi s-a nimerit să apeleze chiar la băiatul bătrânei."

Fiul bătrânei şi-a dat seama că se întâmplă ceva cu mama lui şi a trimis repede o vecină să verifice. A fost un şoc pentru femeie să descopere victima prăbuşită, plină de sânge, dar încă în viaţă.

Maria Hali, vecină: "La 81 de ani ai ei, nu a fost păcat să intre peste ea? Hai, dacă a vrut, trebuia să îi ieie banii şi să o fi lăsat în pace că îi dădea, fiecare îi dădeam, oricare eram…"

Anchetatorii au ajuns repede la suspect - un bărbat de 36 de ani, recidivist. Făcuse 7 ani de închisoare, după ce a violat o bătrână din sat. Localnicii spun însă că, după eliberare, jurase să nu mai rişte vreodată să se întoarcă în puşcărie.

Ironim Giroșan: A muncit, şi-o văzut de treabă, şi-a cumpărat animale, a fost la un patron la vaci, în Felmer... Şi-a făcut familie...
Reporter: Şi acum?
Ironim Giroșan: Acum, nu ştiu, tot satul a rămas uimit când a auzit că a fost el.

Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru tentativa de omor şi tâlhărie calificată. Între timp, bătrâna a fost dusă la spitalul din Braşov, în stare extrem de gravă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO