Superman nu mai e fictiune. Inventia care ne poate transforma in "supraoameni"


Ultimul update: Sambata 21 Septembrie 2013 07:13
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2013 20:54
Categorie: Smart Nation
ureche 3D

E posibil ca filmele SF cu SuperMan, Batman, Spiderman si X-Men sa iasa din zona fictiunii si sa devina realitate.

Asta sustine Michael McAlpine, un om de stiinta si inventator care a reusit sa construiasca prima ureche umana la imprimanta 3D capabila sa atinga frecvente la care in prezent ajung doar liliecii si delfinii.

"Imi place sa fac lucruri care pot fi aplicate", spune inventatorul despre incercarile sale de a rezolva probleme reale ale oamenilor.

Credeti ca ideile voastre pot schimba lumea? Daca aveti proiecte similare, le puteti inscrie in competitia Smart Nation, iar cele mai bune vor fi premiate.

Urechea bionica inventata in acest an a venit ca o incercare de a-i vindeca pe cei cu probleme mari de auz. Ceea ce omul de stiinta nu a anticipat este ca urechea sa transforma un om cu probleme de auz intr-un individ capabil de performante uimitoare, pe care doar liliecii si delfinii reusesc sa le atinga in prezent.

ureche 3D

"Am ales urechea pentru ca este organul ideal pentru a combina biologia cu partea elecrica. Este un organ format din cartilagii.", a declarat acesta pentru Wired.

Omul de stiinta nu este insa la prima realizare similara, el fiind pionierul "tatuajului" facut pe dantura care poate detecta problemele dintilor, fara a mai merge la dentist.

"In viitor, toata lumea va considera normal sa isi implanteze in organism aparatura electronica. Vom deveni cyborgi si o vom vedea ca pe un lucru normal.", mai povesteste omul de stiinta.

Descopera lumea celor mai indraznete idei din stiinta si IT pe www.smartnation.ro

Sursa: wired

VIDEO PROTVPLUS.RO