Un om care doneaza sange poate salva viata altor 3 persoane. Campanie promovata de Crucea Rosie
Crucea Rosie Romana, in colaborare cu Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti si cu Call Point, a inceput o campanie care isi propune sa determine cat mai multi romani sa doneze sange. Romania este pe penultimul loc in Europa la donarea de sange.
Proiectul, intitulat “Daca sangele inseamna viata, Donarea inseamna speranta!" , isi propune sa aduca 200 de donatori noi in fiecare luna.
Prima actiune din cadrul campaniei are loc pe 19 aprilie, la sediul CallPoint, unde angajatii acestei companii vor deveni primii donatori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bucurestenii interesati sa participe la aceasta campanie, care salveaza vieti, pot merge sa doneze la centrul mobil, in fiecare sambata din luna, incepand cu ziua de 11 mai, in Parcul Eroilor Sanitari si Parcul Unirii, intre orele 09:00-14.30.
Campania este organizată sub egida Crucii Rosii Romane, Filiala de Cruce Rosie sector 5 Bucuresti, in parteneriat cu Crucea Rosie Norvegiana, CallPoint powered by TELUS si Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti.
Romania este pe penultimul loc in Europa in ceea ce priveste donarea de sange. Numai 1,7 % dintre romani doneaza sange, fata de 10%, cat doneaza danezii, precizeaza Doina Gosa, de la Crucea Rosie.
O persoana care doneaza sange poate salva viata altor 3 persoane, insa beneficiaza si de alte avantaje, cum ar fi analizele sanguine gratuite si o consultatie medicala.
Anual, Ministerul Sanatatii cheltuie peste 20 de milioane de euro pentru tichetele de masa acordate donatorilor de sange.
Din pacate, nu toate persoanele care vor sa faca acest gest pot cu adevarat sa doneze, multi fiind refuzati din motive medicale.
Anul trecut, din 55.000 de persoane interesate sa doneze, numai 43.000 au fost acceptate.
Cel mai mult sufera pacientii care au RH negativ, acest sange fiind mai rar intalnit si lipsind constant din rezervele spitalelor.