Un milion de americani vor fi monitorizați timp de un deceniu. Scopul studiului

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 07:59
Categorie: Sanatate

În Statele Unite s-a dat startul unui studiu medical fără precedent.

Un milion de americani vor fi monitorizaţi timp de un deceniu. Li se vor face periodic analize, inclusiv genetice şi vor purta senzori zi de zi.

Scopul studiului este să le ofere medicilor posibilitatea să-şi cunoască mai bine pacientul şi să-i poată prescrie tratamente şi terapii personalizate.

Ericka are 29 de ani şi este mama a doi copii. În timpul ambelor sarcini, a fost diagnosticată cu diabet gestațional, dar medicii cu care a discutat nu au reuşit să o lămurească de ce a făcut boală.

Erricka Hager, pacientă:  "Mi-au prescris un tratament pe care îl dau tuturor, fără să încerce să afle mai multe despre mine, despre istoricul meu medical sau despre felul în care m-ar putea afecta tratamentul."

Femeia speră că va obţine răspunsuri de la specialiştii Universităţii Pittsburg şi s-a oferit voluntar la un studiu masiv finanţat de Insitutul Naţional de Sănătate din Statele Unite. Scopul proiectului este să schimbe modul în care medicii prescriu tratamente.

Mounzer Agha, medic oncolog: "Studiul ne va spune ce tratament a mers mai bine pentru pacientul A, dar nu a avut acelaşi tip de rezultate pentru pacientul B. Ne va ajuta să dezvoltăm medicină de precizie şi terapiile individualizate."

Când va trata un pacient, medicul va avea acces la informaţii legate de moştenirea genetică, de mediul în care trăieşte şi de stilul de viaţă. Iar datele vor fi utile şi în terapiile de prevenţie.

Steven Reiss, medic Universitatea din Pittsburg: "Oamenii de ştiinţă vor putea caută markeri noi. Vom putea înţelege mai bine factorii de risc ale anumitor boli, pentru a le trata mai bine, dar şi pentru a le preveni mai eficient."

Un milion de americani vor participa la studiul care se va întinde pe un deceniu. Fiecare voluntar va face analizele standard şi va completă periodic chestionare legate de starea de sănătate şi de obiceiurile alimentare. Peste un an, li se va face şi o analiză ADN.

Iar în etapă finală, mai mulţi voluntari vor purta senzori în fiecare zi. Toate aceste informaţii vor formă cea mai mare baza de date medicală din lume.

Tara care sta pe cea mai mare rezerva de petrol a lumii, dar in care se moare de foame. Venezuela, de la bogatie, la haos
Tara care sta pe cea mai mare rezerva de petrol a lumii, dar in care se moare de foame. Venezuela, de la bogatie, la haos
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital
Bilanțul deceselor cauzate de virusul gripal a crescut din nou
Dupa 3 decese și un focar de infecție, cer un spital nou: ”Ăsta e din 1906. Faceți chetă!”
Cazul Raluca Bârsan: ar fi făcut operații complexe și a activat la două spitale private
Încă două persoane au murit din cauza gripei. Ultimul bilanț: 142 de decese
Reacția unui medic după al 3-lea deces la ”Marius Nasta”: ”A venit aici ca să moară la noi”
Prima intervenție chirurgicală cu cel mai performant robot din Europa, la Iași
gripa
Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 140
Dezvăluiri tot mai șocante despre doctorița falsă: ”făcea noduri la vene și artere”
Reprezentantul Spitalului Ilfov, despre cazul medicului fals: ”Nu și-a dat nimeni demisia”
135 de persoane au murit de gripă. Printre victimele de luni, o tânără de 26 de ani
Intervenţii estetice, la coaforul din bloc. Medic: "Nu poţi aşa, cu ceasul la mână"
Cazul Raluca Bârsan: pacienți care dau șpăgi la stat, pentru a fi tratați de un medic fals