Un milion de americani vor fi monitorizați timp de un deceniu. Scopul studiului

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 07:59
Categorie: Sanatate

În Statele Unite s-a dat startul unui studiu medical fără precedent.

Un milion de americani vor fi monitorizaţi timp de un deceniu. Li se vor face periodic analize, inclusiv genetice şi vor purta senzori zi de zi.

Scopul studiului este să le ofere medicilor posibilitatea să-şi cunoască mai bine pacientul şi să-i poată prescrie tratamente şi terapii personalizate.

Ericka are 29 de ani şi este mama a doi copii. În timpul ambelor sarcini, a fost diagnosticată cu diabet gestațional, dar medicii cu care a discutat nu au reuşit să o lămurească de ce a făcut boală.

Erricka Hager, pacientă:  "Mi-au prescris un tratament pe care îl dau tuturor, fără să încerce să afle mai multe despre mine, despre istoricul meu medical sau despre felul în care m-ar putea afecta tratamentul."

Documentar RTL, filmat in Romania si Germania: cum au ajuns medicamentele cumparate de la noi sa coste dublu in tarile vecine

Femeia speră că va obţine răspunsuri de la specialiştii Universităţii Pittsburg şi s-a oferit voluntar la un studiu masiv finanţat de Insitutul Naţional de Sănătate din Statele Unite. Scopul proiectului este să schimbe modul în care medicii prescriu tratamente.

Mounzer Agha, medic oncolog: "Studiul ne va spune ce tratament a mers mai bine pentru pacientul A, dar nu a avut acelaşi tip de rezultate pentru pacientul B. Ne va ajuta să dezvoltăm medicină de precizie şi terapiile individualizate."

Când va trata un pacient, medicul va avea acces la informaţii legate de moştenirea genetică, de mediul în care trăieşte şi de stilul de viaţă. Iar datele vor fi utile şi în terapiile de prevenţie.

Steven Reiss, medic Universitatea din Pittsburg: "Oamenii de ştiinţă vor putea caută markeri noi. Vom putea înţelege mai bine factorii de risc ale anumitor boli, pentru a le trata mai bine, dar şi pentru a le preveni mai eficient."

Un milion de americani vor participa la studiul care se va întinde pe un deceniu. Fiecare voluntar va face analizele standard şi va completă periodic chestionare legate de starea de sănătate şi de obiceiurile alimentare. Peste un an, li se va face şi o analiză ADN.

Iar în etapă finală, mai mulţi voluntari vor purta senzori în fiecare zi. Toate aceste informaţii vor formă cea mai mare baza de date medicală din lume.

Tara care sta pe cea mai mare rezerva de petrol a lumii, dar in care se moare de foame. Venezuela, de la bogatie, la haos

Tara care sta pe cea mai mare rezerva de petrol a lumii, dar in care se moare de foame. Venezuela, de la bogatie, la haos

VIDEO PROTVPLUS.RO

ciuperci otravitoare

Alertă în spitalele din ţară. Numărul pacienţilor care au consumat ciuperci otrăvitoare a crescut

Campanie de vaccinare în Moldova. Ministrul Sănătății a mers în vizită în Buhuși

Andreea, tânăra otrăvită cu ciuperci, salvată de organele prelevate de la un copil. Părinții ei au murit

Statul va deconta medicamentele pentru pacienții care suferă de atrofie musculară

Numărul donatorilor de organe, în scădere. Sorina Pintea: ”O parte din vină e a autorităților”

Peste 100 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână

interventie

În pericol din cauza unei unghii încarnate. De ce nu a putut fi operat decât de un medic străin

Criză de sânge în Oradea. Angajații Centrului de Transfuzie au lansat un apel

A murit lângă spital după ce i s-a făcut o injecție și a fost lăsat să plece acasă

Spitalele care le-au făcut pacienților viața mai ușoară cu ajutorul tehnologiei. Aglomerația a devenit istorie

Afecțiunea care omoară 54.000 de oameni anual. România are doar 11 centre de îngrijire

Bacilul care a ucis 9 persoane. S-ar găsi în porumb și în produsele congelate