Un medicament revolutionar amelioreaza simptomele unei boli cumplite in numai cateva ore
Oamenii de stiinta au decsoperit o metoda neastepata de a trata boala Alzheimer. Medicamentul incepe sa aiba efect in numai cateva ore de la administrare, arata testele de laborator.
Medicamentul miraculos se numeste bexaroten si este folosit de obicei pentru a trata cancerul de piele.
Testele au fost facute deocamdata numai pe soareci, dar rezultatele sunt incredibile: acesta pare sa fie primul medicament care amelioreaza simptomele bolii, fiind prin urmare primul tratament eficient.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Pana acum, medicii credeau ca Alzheimer este o boala imposibil de vindecat, singura alinare a pacientilor fiind incetinirea avansarii acesteia.
Potrivit testelor, la numai 6 ore de la administrarea medicamentului, rata mortalitatii celulelor nervoase (efect al boalii) scade cu 25%.
In trei zile de la inceperea tratamentului, soarecii care au fost afectati de boala au inceput sa-si aminteasca detalii pe care le uitasera, scrie The Telegraph.
Chiar si semnele anatomice ale bolii (o placa de amyloid care acopera creierul) dispare in proportie de trei sferturi. Pana acum, cel mai eficient medicament producea aceste modificari in cateva luni de la administrare, nu in cateva zile.
Bexarotenul, folosit pentru a reduce tumorile canceroase, stimuleaza o proteina, care conduce colesterolul la creier.
Desi sunt incantati de acesta descoperire, savantii precizeaza ca nu intotdeauna rezultatele obtinute pe cobai sunt similare si pe subiectii umani.
Sursa: The Telegraph
Etichete: cancer, studiu, medicamente, alzheimer,
Dată publicare:
10-02-2012 08:57