Un medicament revolutionar amelioreaza simptomele unei boli cumplite in numai cateva ore

Ultima actualizare: 03-11-2012 19:22
maini

Oamenii de stiinta au decsoperit o metoda neastepata de a trata boala Alzheimer. Medicamentul incepe sa aiba efect in numai cateva ore de la administrare, arata testele de laborator.

Medicamentul miraculos se numeste bexaroten si este folosit de obicei pentru a trata cancerul de piele.

Testele au fost facute deocamdata numai pe soareci, dar rezultatele sunt incredibile: acesta pare sa fie primul medicament care amelioreaza simptomele bolii, fiind prin urmare primul tratament eficient.

Pana acum, medicii credeau ca Alzheimer este o boala imposibil de vindecat, singura alinare a pacientilor fiind incetinirea avansarii acesteia.

Potrivit testelor, la numai 6 ore de la administrarea medicamentului, rata mortalitatii celulelor nervoase (efect al boalii) scade cu 25%.

In trei zile de la inceperea tratamentului, soarecii care au fost afectati de boala au inceput sa-si aminteasca detalii pe care le uitasera, scrie The Telegraph.

Chiar si semnele anatomice ale bolii (o placa de amyloid care acopera creierul) dispare in proportie de trei sferturi. Pana acum, cel mai eficient medicament producea aceste modificari in cateva luni de la administrare, nu in cateva zile.

Bexarotenul, folosit pentru a reduce tumorile canceroase, stimuleaza o proteina, care conduce colesterolul la creier.

Desi sunt incantati de acesta descoperire, savantii precizeaza ca nu intotdeauna rezultatele obtinute pe cobai sunt similare si pe subiectii umani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO