Ultimele zile în care firmele mai pot ajuta la construirea primului spital pentru copiii cu cancer


Ultimul update: Vineri 28 Decembrie 2018 20:15
Data publicarii: Vineri 28 Decembrie 2018 14:35
Categorie: Stiri Sanatate

Trei zile mai au la dispoziţie firmele a căror cifră de afaceri depăşeşte 1 milion de euro, ca să ajute la construirea primului spital dedicat copiilor cu cancer, care se ridică în curtea Spitalului Marie Curie.

Companiile pot direcţiona 20% din impozitul pe profit către Asociaţia Dăruieşte Viaţă. În felul ăsta, nu doar că vor salva în viitor mii de copii suferinzi, dar mai ales vor şti că au pus cărămizi la primul proiect caritabil care a adunat în jurul lui peste 250.000 de români, care au înţeles că atunci când statul condamnă prunci bolnavi este de datoria noastră să-i salvăm.

În secţia de oncologie de la Marie Curie e mai mereu linişte. Uneori se mai animă holul când profesoara vine şi-i scoate pe copii din saloane la teme. Printre ei se află şi un băiat diagnosticat recent cu leucemie.

Tatăl băiatul e devastat de la aflarea veştii. E în permanenţă lângă copilul lui şi nu înţelege de ce trebuie el să treacă prin acest coşmar. Se uită în jur şi vede numai durere. Copii chinuiţi de teribila maladie şi medici care îşi fac meseria în condiţii grele.

Într-un alt salon, un băieţel îl aşteaptă pe Moş Crăciun. E cel mai nou în secţie şi încă încearcă să-şi găsească locul. Când s-a internat din cauza unui cancer osos a văzut afişe cu noul spital în care apărea cinematograful ce se va regăsi în noua construcţie.

Pe şantier e forfotă. Se construieşte în fiecare zi şi de la o săptămână la altă prinde contur. Vor fi aici 200 de paturi, săli de joacă, de clasă, cinematograf, sala de sport. Copiilor li se va recrea lumea de afară ca să ducă mai uşor lupta cu boala. 250.000 de oameni au donat până acum, dar încă e nevoie de ajutor.

Carmen Uscatu, preşedinte Asociaţia Dăruieşte Viaţă: „Companiile pot face o sponsorizare. E mai simplu să dai 20% din impozitul pe profit către un spital şi să vezi că devii fondatorul unui spital, se întâmplă o dată în viaţa lucruul acesta decât să dai bani statului şi să vezi că nu se întâmplă nimic.”

Pentru terminarea construcţiei mai e nevoie de 6 milioane de euro şi încă 10 pentru dotarea cu aparatură având în vedere că Ministerul Sănătăţii ignoră solicitările asociaţiei de a dota cu aparatură spitalul.

Oricine poate ajuta cu un SMS la 8864 cu textul SPITAL, donaţie lunară de 4 euro.

Când statul ignoră suferinţa acestor copii e de datoria noastră să ne aşezăm unul lângă altul şi să ne facem singuri un spital.

VIDEO PROTVPLUS.RO
rezidentiat
Anunțul ministrului Sănătăţii privind data la care va avea loc examenul de rezidenţiat
Cum arată cele 5 paturi pentru marii arși, inaugurate la Iași de ministrul Sorina Pintea
Amenzi pentru şcolile care nu au fiole de adrenalină. Ce riscă elevii, în lipsa acestora
Maternitățile din țară, dotate cu peste 1.000 de incubatoare. De ce a întârziat achiziția
Primul centru anti-depresie din România. Unde pot suna cei care au nevoie de ajutor
Ministrul Sănătăţii, despre cumpărarea vaccinului pentru copii nerecomandat sub 3 ani: "S-a procedat oarecum corect"
spital
Dispar 1000 de locuri la rezidențiat, în plină criză de medici. Se anunță grevă japoneză
Primele 5 cazuri de gripă, confirmate mai devreme. Avertismentul medicilor
La 4 ani de la Colectiv a fost inaugurată Clinica pentru Marii Arși din Timișoara
Cum decurge programul „locuințe pentru medici”. Statul le oferă chirii de maxim 500 de lei
Unui bărbat i-au crescut sâni după ce a luat un medicament antipsihotic. Ce daune a primit
Examenul de rezidenţiat, amânat pentru decembrie. Care este motivul