Ultimele zile în care firmele mai pot ajuta la construirea primului spital pentru copiii cu cancer


Ultimul update: Vineri 28 Decembrie 2018 20:15
Data publicarii: Vineri 28 Decembrie 2018 14:35
Categorie: Stiri Sanatate

Trei zile mai au la dispoziţie firmele a căror cifră de afaceri depăşeşte 1 milion de euro, ca să ajute la construirea primului spital dedicat copiilor cu cancer, care se ridică în curtea Spitalului Marie Curie.

Companiile pot direcţiona 20% din impozitul pe profit către Asociaţia Dăruieşte Viaţă. În felul ăsta, nu doar că vor salva în viitor mii de copii suferinzi, dar mai ales vor şti că au pus cărămizi la primul proiect caritabil care a adunat în jurul lui peste 250.000 de români, care au înţeles că atunci când statul condamnă prunci bolnavi este de datoria noastră să-i salvăm.

În secţia de oncologie de la Marie Curie e mai mereu linişte. Uneori se mai animă holul când profesoara vine şi-i scoate pe copii din saloane la teme. Printre ei se află şi un băiat diagnosticat recent cu leucemie.

Tatăl băiatul e devastat de la aflarea veştii. E în permanenţă lângă copilul lui şi nu înţelege de ce trebuie el să treacă prin acest coşmar. Se uită în jur şi vede numai durere. Copii chinuiţi de teribila maladie şi medici care îşi fac meseria în condiţii grele.

Într-un alt salon, un băieţel îl aşteaptă pe Moş Crăciun. E cel mai nou în secţie şi încă încearcă să-şi găsească locul. Când s-a internat din cauza unui cancer osos a văzut afişe cu noul spital în care apărea cinematograful ce se va regăsi în noua construcţie.

Pe şantier e forfotă. Se construieşte în fiecare zi şi de la o săptămână la altă prinde contur. Vor fi aici 200 de paturi, săli de joacă, de clasă, cinematograf, sala de sport. Copiilor li se va recrea lumea de afară ca să ducă mai uşor lupta cu boala. 250.000 de oameni au donat până acum, dar încă e nevoie de ajutor.

Carmen Uscatu, preşedinte Asociaţia Dăruieşte Viaţă: „Companiile pot face o sponsorizare. E mai simplu să dai 20% din impozitul pe profit către un spital şi să vezi că devii fondatorul unui spital, se întâmplă o dată în viaţa lucruul acesta decât să dai bani statului şi să vezi că nu se întâmplă nimic.”

Pentru terminarea construcţiei mai e nevoie de 6 milioane de euro şi încă 10 pentru dotarea cu aparatură având în vedere că Ministerul Sănătăţii ignoră solicitările asociaţiei de a dota cu aparatură spitalul.

Oricine poate ajuta cu un SMS la 8864 cu textul SPITAL, donaţie lunară de 4 euro.

Când statul ignoră suferinţa acestor copii e de datoria noastră să ne aşezăm unul lângă altul şi să ne facem singuri un spital.

VIDEO PROTVPLUS.RO
spital, infectii nosocomiale
Spitalele nu raportează infecțiile nosocomiale de teama sancțiunilor. Schimbările anunțate
Senator PSD dus cu elicopterul SMURD în Capitală pentru o enteroviroză. ”Dânșii au alte drepturi”
Numărul infecțiilor asociate asistenței medicale aproape s-a dublat față de anul trecut
Alertă de tuberculoză într-o școală din Brăila. Doi elevi s-au îmbolnăvit de TBC
Semnal de alarmă. S-a triplat numărul pacienților cu afecţiuni ale tiroidei
Fizicienii de la stat amenință cu demisii din cauza salariilor mici. Câți bani ar primi la privat
dementa
Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru reducerea riscului de demență
Spitalele de pediatrie din România arată ca niște închisori. Soluția unor pictori
Cazul elevei suspecte de meningită: colegii s-au panicat și nu au mai venit la ore
Anchetă cu rezultate șocante la Maternitatea Giuleşti: "Medicii nu îşi taie unghiile"
Maratonul Resuscitării: învață cum să acționezi în cazul unui stop cardio-respirator
Un alt bebeluş cu suspiciune de stafilococ auriu a ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu"