”Ucigașul invizibil”. Concluzia îngrijorătoare a unui studiu despre poluarea aerului
Expunerea constantă la poluarea din aer poate provoca afecțiuni grave ale performanțelor cognitive, se arată într-un nou studiu.
Potrivit BBC News, cercetătorii sunt de părere că impactul negativ al poluării aerului crește pe măsura înaintării în vârstă și afectează cel mai mult oamenii mai puțin educați.
Timp de 4 ani, oameni de știință americani și chinezi au studiat capacitățile matematice și verbale ale aproximativ 20.000 de oameni din China. Cercetătorii cred că aceste rezultate sunt relevante la nivel global, în condițiile în care peste 80 % din populația urbană a lumii respiră aer poluat.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Descris ca fiind un ”ucigaș invizibil”, poluarea aerului provoacă aproximativ 7 milioane de morți premature pe an la nivel global potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
De asemenea, poluarea provoacă riscul apariției unor boli degenerative, precum Alzheimer și alte forme de demență, mai arată studiul.
Astfel, expunerea la nivele ridicate de aer poluat ”poate provoca oricui reducerea nivelului de educație cu un an ... ce ce este enorm”, mai spune unul dintre co-autorii studiului, Xi Chen de la Yale School of Public Health, pentru Guardian.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: BBC NEWS
Etichete: studiu, poluare, cercetatori, aer poluat,
Dată publicare:
28-08-2018 10:36