TOPUL celor mai "poluate" legume si fructe din SUA. Studiu: UE, cu mult inaintea americanilor in reglementarea pesticidelor
Europenii sunt cu mult inaintea americanilor atunci cand vine vorba de grija pentru propria sanatate. Cel putin asta reiese dintr-un raport de EWG in legatura cu cantitatea de pesticide din fructe si legume.
Un stil de viata mai sanatos pleaca dintr-o dieta cat mai bogata in fructe si legume. Aceasta este "regula" pe care o stie toata lumea. In realitate insa, multe dintre cele mai populare fructe si legume sunt pline de pesticide, mai ales in Statele Unite.
Environmental Working Group, pe scurt EWG, publica in fiecare an o lista a celor mai "poluate" alimente. Concluzia lor e una tulburatoare pentru americani. EWG arata cu degetul catre statul care nu aplica aceleasi norme ca UE.
"Europa e cu cativa pasi in fata. In ultimii ani, au pus sub semnul intrebarii siguranta si pericolul ecologic al unui grup de pesticide cunoscute drept neonicotinoide. Aceste chimicale sunt banuite ca ar afecta dezvoltarea creierului, dar si ca ar ucide albinele impreuna cu alte insecte benefice", scrie EWG.
De asemenea, Comisia Europeana a interzis diphenylamina, DPA pe scurt, in cazul fructelor crescute in 28 de tari membre ale Uniunii Europene si a impus restrictii in privinta importului. Aceasta afecteaza cel mai mult merele, fiind folosita pentru a le pastra forma "aratoasa" si pe parcursul iernii.
Astfel, MERELE sunt oficial fructele cu cel mai mare nivel de pesticide din Statele Unite, tocmai din cauza substantei ce in Europa a fost interzisa.
TOP 5 este de altfel format din:
1. Mere
2. Capsune
3. Struguri
4. Telina
5. Piersici
La polul opus, cel mai lipsit de griji este Avocado-ul, doar 1% din fructele verificate fiind gasite cu pesticide.
Puteti citi AICI intregul raport