Un mit vechi de cand lumea a fost demontat. Studiul care arata ca vremea n-are nicio legatura cu durerile de spate

Ultima actualizare: 14-07-2014 01:28
vreme rea, ploi, vijelie, vant
SkyMag

Un studiu realizat pe 1.000 de pacienti, la Universitatea din Sydney, nu a gasit nicio legatura intre temperatura de afara, ploaie, presiunea atmosferica, umiditate si durerile de spate.

Bunicile noastre ne-au spus intotdeauna ca durerile de oase, in special cele din zona lombara, sunt cauzate de vremea urata de afara.

Oamenii de stiinta contrazic insa teoria. Acestia au masurat nivelul durerii resimtite de aproape 1.000 de persoane si au incercat sa faca unele corelatii intre problema de sanatate si temperatura, presiune atmosferica, umiditate si ploaie.

Singura diferenta s-a inregistrat in zilele in care vantul a batut putin mai tare, dar chiar si in acest caz valorile obtinute au fost atat de mici, incat nu pot fi luate in considerare.

Multi pacienti cred ca vremea are o influenta asupra durerii. Cu toate acestea, exista putine studii solide care analizeaza vremea si durerea. Concluziile noastre demonteaza credintele populare ca anumite conditii meteo cresc riscul unor dureri in zona lombara”, spune doctorul Daniel Steffens, de la Universitatea din Sydney.

O persoana din trei are parte de dureri de spate, macar o data in viata. Potrivit OMS, citata de Daily Mail, aceasta este una dintre cel mai frecvent intalnite boli la nivel global.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO