Terapie online gratuita pentru persoanele timide. Unde si cum te poti inscrie in program
Persoanele timide pot face terapie online gratuit, timp de noua saptamani, in cadrul unui proiect care va fi lansat, luni, de Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie de la Facultatea de Psihologie a Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca.
Potrivit unui comunicat transmis, sambata, de Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie, proiectul de terapie online se adreseaza persoanelor timide, care traiesc stari de anxietate cand trebuie sa vorbeasca in public sau cand ajung sa fie in centrul atentiei altora.
"Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie al Facultatii de Psihologie al Facultatii de Psihologie a UBB, impreuna cu Departamentul de Stiinte Comportamentale de la Universitatea Linkoping, Suedia, au initiat un program de interventie pe internet, de terapie pentru reducerea timiditatii, intitulat iSOFIE.
Proiectul va fi lansat in 23 aprilie si se adreseaza persoanelor timide, care traiesc stari de anxietate cand trebuie sa vorbeasca in public sau cand ajung sa fie in centrul atentiei altora. Persoanele incluse in studiu vor avea acces gratuit la acest program si vor beneficia timp de noua saptamani de asistenta psihologica acordata online", se arata in documentul citat.
Reprezentantii Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie al facultatii clujene sustin ca participantii vor avea ocazia "de a-si intelege mai bine conditia, de a identifica si restructura gandurile negative si de a implementa exercitii practice care s-au dovedit eficiente in reducerea manifestarilor anxioase".
"Programul iSOFIE este compus dintr-un protocol de evaluare si un protocol de interventie. Cele noua module care vor fi prezentate online au fost elaborate pe baza principiilor Terapiei Cognitiv - Comportamentale (TCC). Studii similare efectuate in Suedia si Elvetia au demonstrat eficacitatea acestor interventii", se arata in comunicat.
Persoanele care pot beneficia de acest program de interventie sunt cele care sunt timide si inhibate in situatii sociale, se tem sa vorbeasca in public, evita situatiile sociale sau le indura cu anxietate si ingrijorare intensa, simt ca timiditatea le afecteaza negativ performantele la locul de munca, la facultate, in relatiile de familie, in timpul liber sau in viata sociala, in prezent nu beneficiaza de niciun tratament psihologic pentru anxietatea sociala, nu sufera de tulburari psihice majore (tulburari psihotice, depresie majora, nu au idei suicidare), au peste 18 ani si au acces la un calculator conectat la internet.
"Cei care doresc sa beneficieze de program pot sa se inscrie accesand pagina de web a proiectului https://www.iterapi.se/sites/isofie sectiunea Inregistrare. Odata inregistrati, participantii vor fi directionati catre chestionarele de screening care necesita aproximativ o ora si jumatate pentru a fi completate.
Persoanele incluse in studiu vor avea acces gratuit la cele noua module de interventie, unul pe saptamana, si vor fi rugate sa completeze, saptamanal, un scurt chestionar.
"La sfarsitul programului si la sase luni dupa incheierea acestuia toti participantii vor fi solicitati sa raspunda din nou la chestionarele de evaluare", mai arata psihologii clujeni.
Sursa: Mediafax
Etichete: cluj-napoca, universitate, Psihologie, psihoterapie,
Dată publicare:
21-04-2012 17:20