Terapie online gratuita pentru persoanele timide. Unde si cum te poti inscrie in program

Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 21:28
Data publicarii: Sambata 21 Aprilie 2012 17:20
Categorie: Sanatate
femeie

Persoanele timide pot face terapie online gratuit, timp de noua saptamani, in cadrul unui proiect care va fi lansat, luni, de Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie de la Facultatea de Psihologie a Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat transmis, sambata, de Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie, proiectul de terapie online se adreseaza persoanelor timide, care traiesc stari de anxietate cand trebuie sa vorbeasca in public sau cand ajung sa fie in centrul atentiei altora.

"Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie al Facultatii de Psihologie al Facultatii de Psihologie a UBB, impreuna cu Departamentul de Stiinte Comportamentale de la Universitatea Linkoping, Suedia, au initiat un program de interventie pe internet, de terapie pentru reducerea timiditatii, intitulat iSOFIE.

Proiectul va fi lansat in 23 aprilie si se adreseaza persoanelor timide, care traiesc stari de anxietate cand trebuie sa vorbeasca in public sau cand ajung sa fie in centrul atentiei altora. Persoanele incluse in studiu vor avea acces gratuit la acest program si vor beneficia timp de noua saptamani de asistenta psihologica acordata online", se arata in documentul citat.

Reprezentantii Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie al facultatii clujene sustin ca participantii vor avea ocazia "de a-si intelege mai bine conditia, de a identifica si restructura gandurile negative si de a implementa exercitii practice care s-au dovedit eficiente in reducerea manifestarilor anxioase".

"Programul iSOFIE este compus dintr-un protocol de evaluare si un protocol de interventie. Cele noua module care vor fi prezentate online au fost elaborate pe baza principiilor Terapiei Cognitiv - Comportamentale (TCC). Studii similare efectuate in Suedia si Elvetia au demonstrat eficacitatea acestor interventii", se arata in comunicat.

Persoanele care pot beneficia de acest program de interventie sunt cele care sunt timide si inhibate in situatii sociale, se tem sa vorbeasca in public, evita situatiile sociale sau le indura cu anxietate si ingrijorare intensa, simt ca timiditatea le afecteaza negativ performantele la locul de munca, la facultate, in relatiile de familie, in timpul liber sau in viata sociala, in prezent nu beneficiaza de niciun tratament psihologic pentru anxietatea sociala, nu sufera de tulburari psihice majore (tulburari psihotice, depresie majora, nu au idei suicidare), au peste 18 ani si au acces la un calculator conectat la internet.

"Cei care doresc sa beneficieze de program pot sa se inscrie accesand pagina de web a proiectului https://www.iterapi.se/sites/isofie sectiunea Inregistrare. Odata inregistrati, participantii vor fi directionati catre chestionarele de screening care necesita aproximativ o ora si jumatate pentru a fi completate.

Persoanele incluse in studiu vor avea acces gratuit la cele noua module de interventie, unul pe saptamana, si vor fi rugate sa completeze, saptamanal, un scurt chestionar.

"La sfarsitul programului si la sase luni dupa incheierea acestuia toti participantii vor fi solicitati sa raspunda din nou la chestionarele de evaluare", mai arata psihologii clujeni.

femeie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Omenirea, la un pas de implinirea celui mai vechi vis: tinerete fara batranete. Ce au aflat savantii
Omenirea, la un pas de implinirea celui mai vechi vis: tinerete fara batranete. Ce au aflat savantii
Efectele nebanuite ale filmelor pentru adulti. Cum iti afecteaza creierul, daca te uiti prea mult
Efectele nebanuite ale filmelor pentru adulti. Cum iti afecteaza creierul, daca te uiti prea mult
Ce spune lungimea fustei despre femeia din viata ta. Detaliul care iti dezvaluie multe despre ea
Ce spune lungimea fustei despre femeia din viata ta. Detaliul care iti dezvaluie multe despre ea
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital
O grădiniță a fost închisă din cauza unui focar de meningită virală
Rezultatele primului control la spitalul privat în care a murit un copil după o operaţie de rutină
PNL a adoptat o declaraţie-angajament. Cere suspendarea modificărilor legilor justiţiei
Operații gratuite pentru reconstruirea sânilor, la mai multe spitale din țară. Ce trebuie să facă pacientele
63% din populația României nu face mișcare. Efectele sunt foarte grave
O formă misterioasă de paralizie afectează copiii din SUA
spital malaxa
Rectificare bugetară cu scandal. Spitalele rămân fără bani, pentru că nu i-au cheltuit
„În lupta pentru supravieţuire, detaliile sunt esenţiale”. Aliat pentru lupta femeilor cu cancerul
Testarea BRCA: Cine și când trebuie să o facă, ce rezultate poate avea. Povestea Amaliei Enache
A salvat 4 vieți după moarte. Soțul a fost de acord să îi doneze organele
Un bărbat din Arad, o nouă șansă la viață. Al patrulea transplant de inimă din România
Bolnavii care au nevoie de îngrijire la domiciliu, lăsaţi în voia sorţii. Autoritățile nu au nicio soluție