Omenirea, la un pas de implinirea celui mai vechi vis: tinerete fara batranete. Ce au aflat savantii

Dată publicare: 20-04-2012 12:02
Dată actualizare: 18-09-2012 04:43


cancer, teste

Oamenii de stiinta au descifrat genele care provoaca imbatranirea. Ei dau astfel unda verde companiilor care vor incerca sa produca medicamentele destinate blocarii sau incetinirii acest proces.

Savantii au identificat 4 gene care sunt responsabile de modul in care imbatranim. Acestea sunt influentate de modul de viata al fiecaruia, in special de dieta.

Cunoscand modul in care aceste gene determina procesul de imbatranire, folosirea din timp a unor medicamente anti-imbatranire ar putea fi foarte eficienta.

Studiul a fost realizat de King’s College din Londra, scrie  Daily Mail. Oamenii de stiinta au analizat mai intai genele a 172 de gemeni cu varste cuprinse intre 32 si 80 de ani.

Gemenii sunt subiecti ideali pentru aceste teste, pentru ca genele lor sunt identice, astfel savantii pot stabili exact cat de mult este influentata sanatatea lor de gene sau de modul de viata.

Studiile in acest domeniu vor fi continuate, pentru ca oamenii sa stie cat mai clar cat conteaza modul de viata si cat bagajul genetic mostenit, dar si cum pot “pacali” natura prin folosirea unor medicamente.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO