Tehnica moderna prin care dintii vechi pot fi reutilizati in loc de implant. Cat costa si care sunt avantajele acestei metode
Nu aruncati la gunoi maselele extrase de medicul stomatolog. O tehnica moderna, care a ajuns si in Romania, permite reutilizarea lor pentru a repara osul maxilarului in care va fi amplasat apoi un dinte nou.
Metoda este mai ieftina si asigura o vindecare mai rapida prin comparatie cu implantul clasic de os.
Emil a pierdut recent un dinte din fata. Singura solutie pentru el a fost implantul insa gaura lasata in maxilar de incisivul cazut era prea mare. Din fericire, a pastrat dintele cazut, iar medicul l-a folosit.
Tesutul osos colectat din vechiul dinte se piseaza si se mixeaza cu plasma obtinuta din sangele pacientului. Gelul astfel rezultat este aplicat pe osul maxilarului.
Codruta Ciurescu, medic primar de medicina dentara: "Trebuie sa fie un dinte care nu este foarte deteriorat ca sa avem de unde sa colectam dentina, daca este un dinte vital si este extras in scop ortodontic cu atat mai bine ca poate fi pastrata si dentina de la el poate fi colectata"
Emil Dolbea, pacient: "Sunt oarecum fricos de medicii dentisti, mi-e foarte frica si de obicei lesin cand ajung pe scaunul unui medic dar a fost ok. Ma asteptam sa doara dar spre surprinderea mea nu a durut aproape deloc"
Metoda inlocuieste cu succes aditia de os sintetic folosita in mod obisnuit, dar care prezinta potrivit specialistilor riscul de a fi respinsa de organism.
Bogdan Cristescu, pacient: "Mi se pare ca un lucru natural care are legatura cu ADN-ul cu osul cu structura dintelui nu poate sa fie mai rau ca un compozit"
Tratamentul de regenerare osoasa cu ajutorul dentinei costa in jur 2000 de lei. Perioada de vindecare este de doua luni fata de patru sau sase in cazul altor tehnici.
Sursa: Pro TV
Etichete: dinti, operatie, maxilar, medic stomatolog,
Dată publicare:
09-02-2017 18:54