Specialiști: Un milliard de oameni ar putea fi infectați cu noul coronavirus la nivel mondial
Specialiștii avertizează că un miliard de oameni s-ar putea infecta cu coronavirus la nivel mondial, scrie BBC.
Comitetul internațional de salvare (IRC) a declarat că este nevoie de ajutor financiar și umanitar pentru a contribui la încetinirea răspândirii globale a virusului.
Acesta a spus că „țări fragile” precum Afganistan și Siria au nevoie de „finanțare urgentă” pentru a evita un focar major.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Există peste 3 milioane de cazuri confirmate de Covid-19 la nivel mondial cu peste 200.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins din SUA.
Raportul IRC, care se bazează pe modele și date de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Imperial College London, a estimat că ar putea exista între 500 milioane și 1 miliarde de infecții la nivel global.
Raportul mai arată că ar putea exista peste 3 milioane de decese în zeci de țări afectate de conflicte și instabilitate. „Aceste cifre ar trebui să servească drept o trezire la realitate”, a declarat șeful IRC, David Miliband.
"Greutățile devastatoare și disproporționate a acestei pandemii nu a fost încă resimțite în țările cele mai fragile și sfâșiate de război", a adăugat el. „Cheia este acum ca donatorii să depună urgent finanțări flexibile în spatele eforturilor de prim rang. Guvernele trebuie să lucreze împreună pentru a elimina orice impediment pentru asistența umanitară."
Grupul american, care răspunde crizelor umanitare din întreaga lume, a declarat că factori precum dimensiunea gospodăriei, densitatea populației, capacitatea de asistență medicală și conflictele preexistente ar putea crește riscul de apariție a unor focare majore.