Cazul sapunului contaminat gasit in trei spitale din Romania. Cele doua ipoteze examinate de Ministerul Sanatatii

06-10-2014 12:57

Eroare pe linia de productie sau depozitare in conditii necorespunzatoare, acestea sunt cele doua ipoteze pe care le verifica Ministerul Sanatatii in ancheta sapunului antibacterian contaminat cu un germene periculos.

Solutia a fost utilizata de medici si asistente din trei spitale din Bucuresti, Focsani si Targu Mures. Chiar daca se ia in calcul si o eroare pe linia de productie, se pare ca tot mai mult se contureaza ideea ca trei loturi de sapun antibacterian nu au fost depozitate corespunzator. Adica au fost tinute in caldura.

Se pare ca loturile contaminate n-au fost tinute la temperaturi care variaza intre 5 si 25 de grade potrivit etichetei, ci la unele mult mai mari. Numai asa se poate explica dezvoltarea germenului Serratia in solutia dezinfectanta in cantitate foarte mare.

Nu poate fi vorba de o contaminare a sapunului in spital, sustin cei de la Ministerul Sanatatii, pentru ca vorbim de trei unitati sanitare diferite care au semnalat problema.

Dupa incident, productia acestui sapun dezinfectant a fost stopata.Toate cele 3 loturi neconforme, 546 litri, au fost retrase din unitatile sanitare si distruse. Iar un reprezentant al DSP Mures a fost detasat la unitatea de productie sa supravegheze activitatea producatorului Cert este ca firma va fi cea care va plati, riscand chiar si o plangere penala

In documentul atasat puteti vedea rezultatele ultimului control la biocide facut in 2013.

Tags: spital, anchete,


VIDEO PROTVPLUS.RO