Rezultatele acestui studiu sunt extrem de ingrijoratoare pentru barbati. Iata ce pot pati daca isi tin telefonul in pantaloni

Ultima actualizare: 13-09-2016 07:13
smartphone in pantaloni - SHUTTERSTOCK

In ciuda zvonurilor despre radiatiile emanate de telefoanele celulare, cei mai multi dintre barbati tin aceste aparate in buzunarele pantalonilor. Este mai usor si mai convenabil.

Insa un nou studiu arata ca exista dovezi concludente care arata ca acesta ar fi un ... prost obicei, scrie Daily Mail.

Mai exact, este vorba despre faptul ca - daca smartphone-ul este asezat langa organele genitale - dupa un timp ... sperma barbatului va fi afectata negativ.

O echipa a Universitatii Newcastle din Australia a adunat datele si informatiile rezultate in urma studiilor efectuate de-a lungul anilor despre acest obicei, incercand sa identifice potentialele cauze.

"Desi subiectul acestei discutii ramane unul controversat, acest review a luat in considerare cresterea numarului dovezilor care sugereaza existenta unui posibil rol al RF-EMR (radiofrecventa radiatiilor electromagnetice) in aparitia daunelor asupra germenilor masculini", se arata in studiu.

"Majoritatea cercetarilor arata ca daunele au fost caracterizate prin pierderea motilitatii spermei, precum si pagube asupra ADN-ului."

Autorii cercetarii spun cau au analizat 27 de studii, iar 21 dintre acestea au aratat ca exista o legatura cauzala directa intre radiatiile telefonului si deteriorarea spermei. De asemenea, 10 studii au fost realizate prin adunarea de 1492 de probe umane. Expunerea la telefoane mobile este principala cauza pentru 8% din cazuri in ceea ce priveste reducerea motilitatii, iar 9% din cazuri sunt legate de pierderea viabilitatii spermei.

In 2011, Organizatia Mondiala a Sanatatii a indicat radiatiile telefoanelor mobile ca fiind o posibil sursa de cancer, din grupa 2B.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO