Reclamații la Spitalului Universitar: "Spălăm instrumentarul cu apă şi săpun". Reacția conducerii

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 06 August 2018 19:26
Categorie: Sanatate

Corpul de control al Ministrului Sănătăţii face verificări la Spitalul Universitar. Sorina Pintea a luat această decizie după ce mai mulți angajați ai unității sanitare au ieşit, luni, în stradă.

Asistentele și infirmierele reclamă faptul că sunt nevoite să folosească apă și săpun pentru a spăla instrumentarul, că muștele zboară în voie în sălile de operație, iar căzile sunt vechi și ruginite.

Pe de altă parte conducerea susţine că protestul are legătură cu faptul că oamenii au de ales între sporuri şi vouchere de vacanța.

"Ştiţi cum e să iei câmpul de pe masă cu sânge pe el şi betadină şi să-l întorci pe partea cealaltă ca nu ai pe ce să pui pacientul?! Nu ştie nimeni. Şi îl ascundem".

Un asistent medical de la Spitalul Universitar a intrat de luni în greva foamei. Spune că nu mai poate să tolereze condiţiile inumane în care trebuie să trateze pacienţii. I s-au alăturat şi alţi angajaţi ai spitalului.

Simion Daniel, asistent medical: "A fost o perioadă de cinci zile în care nu am avut dezinfectant. Spălăm instrumentarul cu apă şi săpun lichid. Frecam la el cât puteam"

Reprezentaţii instituţiei sanitare îi contrazic.

Purtător de cuvânt: "Nu am cunoştinţă de aşa ceva. Nu am auzit aşa ceva. Tot timpul au fost dezinfectante în spital. Dacă unii angajaţi au ales să nu le folosească, e vina lor."

Imaginile date însă publicităţii de angajați arata însă altceva: muşte în sălile de operaţii, cazi ruginite, lămpi reparate cu bandă adezivă.

Constantin Zoicăreanu, asistent medical: "Au băgat aer condiţionat normal, cum am şi eu acasă, fără să îmi filtreze aerul. Degeaba sterilizat tot ce trebuie pentru că aerul nu este curat".

Mariana Nataşa Luceana, asistent medical: "În blocul operator nu s-a făcut nicio investiţie. S-au retapițat scaune vechi, s-au retapițat mese de oeprație. Vrei să ştiţi că sunt asistente care cumpără ele becuri la toaletă şi le schimba?!"

loana Maria, asistent medical: "S-au făcut nişte săli, nişte improvizații, miroase a rahat, vine mirosul pe sub una de la nişte ţevi. nu poţi să stai".

Silvia Nica, purtătorul de cuvânt al Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti: "Lucrări de refacere şi modernizare se realizează permenent. Este un spital mare, tot timpul se poate defecta ceva, dar se iau măsurile pentru reparare."

Nu am avut însă acces pentru a filma zonele care au fost modernizate.

Purtător de cuvânt: "Aştept răspunsul de la manager. Deocamdată dânsa e în concediu şi nu ne-a răspuns."

Din 2011 și până acum Ministerul Sănătăţii a investit în acest spital peste 46 de milioane de lei în aparatura medicală și încă 76 de milioane în reparații capitale.

Ministrul Pintea vrea să vadă cum au fost cheltuiți acești bani și a trimis acolo corpul de control, dar și inspectorii Direcției de sănătate publică.

 

Protest la Spitalul Universitar din Capitală. ”Cade spitalul pe noi. Medicii fac chetă pentru o găleată de var”
Protest la Spitalul Universitar din Capitală. ”Cade spitalul pe noi. Medicii fac chetă pentru o găleată de var”
VIDEO PROTVPLUS.RO
spitalul universitar
Doar 23 de spitale din 147 evaluate îndeplinesc condiţiile de acreditare
Sorina Pintea: 34 de cazuri confirmate cu stafilococ auriu la copii născuţi la Maternitatea Giuleşti
Sorina Pintea: În România, există spitale care NU ar fi trebuit acreditate
Actorii Teatrului ”Tony Bulandra” din Târgoviște, spectacol caritabil pentru spital
Eveniment caritabil pentru primul spital de oncologie pediatrică. Gestul lui Mihai Șora
Aerul poluat omoară de 10 ori mai mulți români decât accidentele. Ce fac autoritățile
clinici, spitale
Clinici specializate în a doua opinie medicală, în România: ”I-a prelungit viața cu 7 ani”
Maternitățile din Capitală ar putea fi închise pe rând pentru renovare. De ce ar fi inutile lucrările
Managerul Maternității Giulești: ”Dacă în 10 zile nu dăm drumul, Bucureștiul explodează”. VIDEO
La Maternitatea Giulești se văruiește și se dă cu vopsea. Doctor: ”Germenul stă în perete, trebuie mers până la tencuială”
O fetiță de opt ani salvează vieți după moarte. Pentru un copil de 10 ani era ultima șansă
Șefii maternității Giulești, chemați la o ședință de urgență la Prefectură după infecțiile cu stafilococ auriu