Doi pacienți infectați cu acinetobacter au murit la institutul "Marius Nasta"
Doi pacienţi internaţi la Institutul de pneumologie Marius Nasta din Capitala au murit în urma unei infecţii cu acineto-bacter, o bacterie multirezistenta şi extrem de periculoasă.
Testele au arătat că alţi doi pacienţi sunt infectaţi. Conducerea unităţii sanitare a cerut verificări din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi a oprit internările în secţia de terapie intensivă.
Beatrice Maler, manager Institut Marius Nasta: "Au decedat 2 persoane, o femeie cu multiple cardiace internată pentru bronhopneumonie şi un bărbat dde 44 de ani cu complicaţii extrem de severe pulmonare, care ar fi avut o evoluţie severă datorită bolii de bază, în primul rând. În acest moment mai sunt 2 femei internate la Terapie Intensivă care au diagnostic de confirmare cu acineto-bacter, cu menţiunea că probele pentru toţi pacienţii internaţi în această săptămână la Terapie Intensivă au fost trimise la Institutul Cantacuzino. În momentul în care am depistat al doilea caz, am considerat că este momentul să cerem asistență de la Direcţia de Sănătate Publică".
Anunțul a fost făcut de managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, care a precizat că a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP), pentru a fi luate măsurile necesare şi a se desfăşura o anchetă epidemiologică.
Cei doi poi pacienţi internaţi la secţia de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" şi confirmaţi cu acinetobacter au murit în ultima săptămână, informează News.ro.
Unul dintre aceştia a murit joi, fiind vorba despre o persoană care a venit la Institutul "Marius Nasta" prin transfer de la o altă unitate medicală şi care avea mai multe afecţiuni severe şi comorbidităţi, necesitând asistenţă în secţia de Terapie Intensivă specială.
Alte două persoane sunt infectate şi se află sub tratament. Managerul spitalului a spus că pentru aceste două paciente este confirmat tipul de specie de acinetobacter şi nu subtipurile.
Direcţia de Sănătăte Publică a declanșat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă există legătură între cazuri şi dacă se poate vorbi de un focar de infecţie nosocomială.
Între timp, internările la secţia de Terapie Intensivă a unităţii au fost limitate.
"Pentru a proteja pacienţii care ar putea să vină pe Terapie Intensivă, în acest moment este limitată internarea pacienţilor din alte unităţi sanitare în secţia de Terapie Intensivă. Sunt alte spitale, spitale de urgenţă care pot să asigure urgenţele şi sunt convinsă că sistemul de asistenţă de urgenţă funcţionează în Bucureşti", a spus Mahler.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: News.ro, Pro TV
Etichete: ancheta epidemiologica, acinetobacter,
Dată publicare:
15-02-2019 10:49