Protocolul de reabilitare post-COVID a fost emis de Ministerul Sănătății
Protocolul de reabilitare post-COVID a fost emis de Ministerul Sănătății, sub semnătura noului ministru, Ioana Mihăilă. Acesta prevede modalitățile terapeutice folosite pentru ca pacienții vindecați să se întoarcă cât mai repede la o viață normală.
Ioana Mihăilă a semnat Ordinul pentru aprobarea Protocolului de medicină fizică şi de reabilitare post-COVID-19, care are ca scop ameliorarea stării fizice a pacienţilor care au fost infectaţi cu SARS-CoV-2, precum şi creşterea capacităţii acestora de a se întoarce la o viaţă de calitate.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
„Era necesar un astfel de protocol pentru evaluarea şi pentru managementul terapeutic privind dizabilităţile complexe rezultate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2. Pacienţii care au trecut prin boală, în special cei cu forme severe, trebuie să beneficieze de servicii medicale de recuperare. COVID-19 este o boală cu afectare multiplă de organe şi care poate lăsa sechele respiratorii, cardiace, neurologice, musculoscheletale, psihologice. Efectele bolii se pot întinde pe perioade variabile de timp, afectând calitatea vieţii pacienţilor. Continuarea reabilitării medicale a acestora va permite monitorizarea atentă, refacerea funcţionalităţii şi a capacităţii de muncă şi va scurta timpul de întoarcere la o viaţă normală”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.
De asemenea, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a aprobat şi ordinul care actualizează protocolul medical de tratament pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 în conformitate cu cele mai noi studii medicale şi recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor.
Astfel, a fost adaptat tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 în acord cu ultimele consideraţii legate de medicaţia antivirală. Totodată, a fost introdus un capitol nou cu recomandări pentru medicii de familie care tratează la domiciliu pacienţii infectaţi.
Cele două protocoale de tratament au fost elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii.