Misiune de noapte pentru un elicopter SMURD. Ce a păţit o copilă de 3 ani
Zbor de noapte al unui eliopcter SMURD, care a adus o copilă cu arsuri de la Craiova.
UPDATE - Starea fetiței este în stare stabilă
Reprezentanții Spitalului Grigore Alexandrescu au anunțat că fetița adusă la București este în stare stabilă.
Aceasta a fost adusă cu arsuri de gradul 1 și 2 pe 25% din suprafața corpului, provocate de zeamă de varză fierbinte.
De asemenea, fetița are autism. Părinții nu au ajuns încă la ea.
O aeronavă a plecat aseară din București către Craiova pentru a aduce în Capitală o fetiță de trei ani care a suferit arsuri pe 25% din suprafața corpului.
În timpul zborului, care a durat aproximativ 50 de minute, copila a fost monitorizată de o echipă medicală, iar acum se află la Spitalul Grigore Alexandrescu.
Puțin după miezul nopții, elicopterul SMURD a aterizat în Băneasa. În aeronavă se afla o fetiță de trei ani, cu arsuri pe 25% din suprafața corpului, după ce s-a opărit cu un lichid fierbinte.
Copila a ajuns inițial la spitalul din Drobeta-Turnu Severin, dar pentru că de acolo nu se puteau efectua zboruri de noapte, a fost transportată cu ambulanța până la Craiova, de unde a fost preluată de aeronava trimisă din Capitală.
Eugen Fricosu, purtător de cuvânt al IGAV: „Misiunea a constat în preluarea victimei de pe aeroportul internațional Craiova. Aeroport care permite aterizarea pe timp de noapte, cât și pe timp de zi. Și transportatea acesteia la sediul insituției noastre. Fetița a fost monitorizată pe tot parcursul transportului de o echipa medicală."
Copila a fost transportată pe targă de la elicopterul SMURD, carte ambulanță, de personalul medical care a însoțit-o în timpul zborului.
Micuța a fost dusă apoi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală pentru îngrijiri de specialitate.
Această misiune a avut loc după ce luni ministrul de Interne a anunțat că elicopterele SMURD vor putea efectua, în caz de nevoie, zboruri de noapte și din Craiova, Arad, Iași și Constanța, pe lângă Târgu Mureș și București.
Și orașele Galați și Jibou urmează să fie incluse pe această lista, dar abia după ce vor fi construite locuri autorizate pentru decolare și aterizare - atât pentru zi, cât și pentru noapte.