Schimbare importantă la SMURD. Elicopterele vor zbura și noaptea, în caz de urgență


Ultimul update: Luni 06 Ianuarie 2020 20:26
Data publicarii: Luni 06 Ianuarie 2020 13:19
Categorie: Stiri Sociale

Elicopterele SMURD vor zbura în regim de permanență 24 de ore din 24. Cu alte cuvinte, vor putea efectua și zboruri de noapte în caz de nevoie.

Elicopterele vor decola și din Craiova, Arad, Iași și Constanța, pe lângă Târgu Mureș și București, a anunțat luni dimineață ministrul de interne Marcel Vela.

Pentru a încerca să mai diminueze din lipsa de personal, 4 piloți pensionari - fiecare cu peste 1000 de ore de zbor la activ - vor putea intra în pregătire și vor face cursuri de recalificare, pentru a putea să execute misiunile în cel mai scurt timp mai posibil.

Asta nu înseamnă că de mâine cei patru piloți vor fi activi, spun autoritățile, care speră ca, pe parcursul acestui an, aceștia să poată pleca în misuni. Tot ministrul a spus că are și o inițiativă legislativă prin care va cere ca personalul care execută astfel de misiuni să aibă un salariu fix și să nu fie plătiți la ora de zbor sau în funcție de misiune - asta pentru a atrage cât mai mulți piloți și personal medical pentru astfel de misiuni de urgență ....

Alte două orașe urmează să se alăture celor 6 de acum, de unde elicopterele SMURD pot decola și pe timp de noapte. E vorba de Galați și Jibou, însă acest lucru va fi posibil doar după ce vor fi construite locuri autorizate pentru decolare/aterizare și pe timp de noapte și pe timp de zi. Lucru care acum lipsește.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33