Schimbare importantă la SMURD. Elicopterele vor zbura și noaptea, în caz de urgență

Ultima actualizare: 06-01-2020 20:26

Elicopterele SMURD vor zbura în regim de permanență 24 de ore din 24. Cu alte cuvinte, vor putea efectua și zboruri de noapte în caz de nevoie.

Elicopterele vor decola și din Craiova, Arad, Iași și Constanța, pe lângă Târgu Mureș și București, a anunțat luni dimineață ministrul de interne Marcel Vela.

Pentru a încerca să mai diminueze din lipsa de personal, 4 piloți pensionari - fiecare cu peste 1000 de ore de zbor la activ - vor putea intra în pregătire și vor face cursuri de recalificare, pentru a putea să execute misiunile în cel mai scurt timp mai posibil.

Asta nu înseamnă că de mâine cei patru piloți vor fi activi, spun autoritățile, care speră ca, pe parcursul acestui an, aceștia să poată pleca în misuni. Tot ministrul a spus că are și o inițiativă legislativă prin care va cere ca personalul care execută astfel de misiuni să aibă un salariu fix și să nu fie plătiți la ora de zbor sau în funcție de misiune - asta pentru a atrage cât mai mulți piloți și personal medical pentru astfel de misiuni de urgență ....

Alte două orașe urmează să se alăture celor 6 de acum, de unde elicopterele SMURD pot decola și pe timp de noapte. E vorba de Galați și Jibou, însă acest lucru va fi posibil doar după ce vor fi construite locuri autorizate pentru decolare/aterizare și pe timp de noapte și pe timp de zi. Lucru care acum lipsește.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO