Medicii romani, ajutati de cei americani sa opereze 8 copii cu probleme mari la inima. "In vara putem prelua pe cont propriu"
Viata le zambeste din nou unor copii care s-au nascut cu mari probleme la inima. Opt dintre ei au fost operati pe cord deschis la Spitalul "Grigore Alexandrescu", de o echipa mixta formata din medici americani si romani.
Strainii ii invata pe doctorii de la noi pasii vitali in astfel de interventii, pentru ca in final sa se descurce singuri.
La 13 ani, cand trebuia sa se bucure mai mult de viata, Miruna a primit o veste cumplita: dupa cateva analize de rutina, medicii cardiologi i-au spus ca are o malformatie congenitala. Mai exact, o gaura in inima. Fata s-a nascut cu acest defect, insa recent a fost diagnosticata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Carmen Buraga, mama Mirunei: ''Am descoperit intamplator, la un control si mi s-a spus ca are boala... Am venit sa cerem si o a doua parere.''
Diagonosticul a fost confirmat la Bucuresti, iar medicii au trecut-o pe lista de asteptare. Fata a fost operata, iar interventia chirurgicala a durat 6 ore.
Miruna: ''Am vazut-o prima data pe mama, am simtit o durere in piept si apoi am adormit. Am avut putin emotii, ma gandeam cum o sa fie dupa, daca nu vor merge bine lucrurile.''
In aceasta saptamana, opt copii au primit o noua sansa de a avea o viata normala, dupa ce inimile lor au fost operate de o echipa de medici romani si americani. Cel mai mic dintre pacienti are doar 11 luni.
Bebelusul a fost dus direct in sala de operatie, unde l-au asteptat zece medici si asistente. Chirurgul cardiovascular a trebuit sa inchida un canal arterial.
Rodrigo Soto: ''Facem o incizie in partea stanga a toracelui, disecam pana cand ajungem la acest canal, il suturam si apoi inchidem.''
Rob Raylman: ''Este important ca romanii sa aiba grija de romani si este minunat sa vezi ca acesti copii se ridica pe picioare si se recupereaza datorita medicilor si asistentelor din Romania.''
Prof. dr. Dan Enescu, managerul Spitalul "Grigore Alexandrescu": ''Catre vara, in mai-iunie, sa zicem, putem prelua pe cont propriu.''
Din pacate, in Romania, peste 1.000 de copii sunt diagnosticati in fiecare an cu probleme cardiace. Doar 300 dintre ei sunt operati, pentru ca nu avem suficienti medici pregatiti si nici spitale corespunzatoare.