Ministrul Sanatatii vrea o schimbare majora in spitale. Toate concursurile pentru posturile de manageri au fost blocate

Ultima actualizare: 04-06-2016 07:06

In fata valului de scandaluri si probleme, din spitalele de stat, ministerul Sanatatii a blocat concursurile pentru ocuparea functiilor de manager. Va fi elaborata o noua procedura de selectie, care prevede schimbari majore in evaluarea directorilor.

Curatenia din spitale si parerea pacientilor sunt doar doua dintre criteriile pe baza carora vor fi desemnati noii manageri.

Ministrul sanatatii, Vlad Voiculescu, a blocat concursurile pentru ocuparea functiilor de manager la spitale pentru ca vrea o schimbare.

''Contractul de management trebuie modificat (...) in sensul in care trebuie sa contina criterii clare de performanta. Pe baza acestora sa se poata face apoi si o evaluare obiectiva a activitatii managerilor de spital”, a transmis Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

In loc sa fie apreciati in functie de balanta de plati si numarul de pacienti tratati, managerii vor fi punctati in functie de cat de corect raporteaza infectiile nosocomiale, de cum intretin curatenia in spitale, dar si in functie de parerea pacientilor.

''Sunt manageri care ar trebui sa nu mai fie manageri sau sa fie manageri pentru spital, nu pentru ei. Cum credeti ca functioneaza azi perfect un spital in care managerul nu-si asuma nimic, colegii mei primesc dreptatea in justitie, dar managerul nu da banii si plateste spitalul'', spune Leonard Barascu, presedintele SANITAS.

Si reprezentantii pacientilor cred ca ideea ministrului este una buna.

Modificarile contractelor de management vor fi gata in cateva saptamani. Primul spital care nu a mai sustinut concursul pentru ocuparea functiei de manager este Spitalului de Urgenta Floreasca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO