Sylvia Hoișie, creatoarea Polidinului, despre pericolul Covid-19: În viaţa mea nu m-am spălat atât de des pe mâini
Medicul Sylvia Hoișie, parte a echipei care a creat vaccinul românesc Polidin, a vorbit într-un interviu acordat publicației Adevărul despre experiența sa de lucru în domeniul Bacteriologiei și despre pandemia de coronavirus.
Realizarea Polidinului, vaccin care a revoluționat lumea medicală românească, a durat șase ani, a spus medicul Sylvia Hoișie.
„Polidinul ar fi putut să fie un adjuvant într-un tratament. Polidinul ar ajuta să crească rezistenţa organismului. Noi recomandam Polidinul, între altele, în şcoli. Se ştia că perioada de gripă apare în toamnă şi copiii au fost injectaţi cu Polidin, cu rezultate foarte bune”, a declarat medicul, întrebată dacă vaccinul ar fi putut fi de folos în lupta cu coronavirusul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De asemenea, Sylvia Hoișie a menționat că „acest virus s-ar părea că este o mutaţie foarte agresivă a unui alt virus”.
„Corpul uman nu-l recunoaşte şi nu poate produce atât de repede anticorpi. Dar, cu timpul, ei se vor produce şi însuşi omul care se îmbolnăveşte va putea să lupte împotriva lui. Virusul acesta este agresiv prin aceea că are o transmitere rapidă”, a spus medicul.
Sylvia Hoișie, în vârstă de 93 de ani, a transmis că a luat măsuri pentru a se proteja de coronavirus.
„Eu nu mai ies deloc din apartament, sunt ajutată de prietene. Dar vă mărturisesc că în viaţa mea nu m-am spălat atât de des pe mâini. Am lucrat din timpul facultăţii la spital. Imediat după război erau condiţii grele, nu erau condiţiile de igienă de astăzi, dar nu m-am îmbolnăvit niciodată. Noi, la oraş, avem apă potabilă, dar ce fac cei din mediul rural? Cum se spală fără apă curentă? Este trist”, a spus medicul.
Interviul complet poate fi citit pe adevarul.ro.