Medicii fac un apel disperat la studenţi să doneze sânge. Ce primesc voluntarii
Autoritățile fac un nou apel disperat către populație să doneze sânge. Sunt vizați, în special, tinerii - pe care specialiștii îi atrag cu seminarii organizate în universități.
Radu Gănescu suferă de talasemie majoră, o boală care-i împiedică organismul să producă singur hemoglobină. Dacă nu primeşte sânge, moare. La fel ca el sunt mii de romani, copii, părinţi ori bunici care chiar în aceste momente au nevoie de sânge pentru a lupta cu boli grave, pentru a supravieţui în urma unor accidente ori pentru a putea intra în operaţii.
Radu Gănescu, Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România: "Eu sunt beneficiarul unui număr de aproximativ 48 de unităţi de sânge în anul 2018. Şi, dacă facem un calcul, că am un pic peste 40 de ani, asta înseamnă că sunt aproape 2000 de donatori care au venit, au donat sânge, şi cu ajutorul lor eu am putut să fiu astăzi prezent în faţa dumneavoastră."
România se confrunta cu o permanentă criză de sânge. În zadar fac medicii apeluri după apeluri, în zadar rudele suferinzilor cer ajutor. Doar 2 la sută dintre noi donează, în vreme ce în ţări ca şi Austria, Franţa sau Germania, mai mult de jumătate dintre locuitori sunt donatori.
Cei care se ocupa cu recoltarea sângelui au cerut astăzi ajutorul studenţilor Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Deşi puţini, cei prezenţi au înţeles că împreună pot fi o forţă.
Autorităţile le oferă tinerilor bilete la teatru pe lângă tichete de masă şi o zi liberă de la cursuri.
România are şi un centru de donatori de celule stem din care fac parte până acum peste 55 de mii de persoane.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: medici, studenti, donatori, donatii, sange, ASE,
Dată publicare:
05-03-2019 21:54