Mobilizare a pompierilor din Bistrița Năsăud: „Știm cât de important este sângele”

Ultima actualizare: 27-02-2019 10:16

Dacă în mod normal se luptă cu flăcările ca să-i ajute pe oameni, marți pompierii militarii din judeţul Bistriţa Năsăud au donat sânge ca să salveze vieţi.

Numărul donatorilor la nivel naţional nu este suficient, aşa că salvatorii au vrut să le dea tuturor un exemplu. Aşa se face că unii dintre ei şi-au făcut curaj să doneze sânge pentru prima dată.

Zi de zi, pompierii se confruntă cu situaţii critice şi ştiu că fiecare minut contează pentru a acorda ajutor unui om aflat între viaţă şi moarte.

Donator: „Am considerat că trebuie să ajut şi alte persoane care au nevoie de sânge, persoane dintr-un accident sau dintr-un incendiu, şi e bine să donăm să ajutăm dacă suntem sănătoşi."

Donator: „Am decis să ajut pentru un alt scop, să donez sânge. La situaţiile la care participăm ştim cât de important este sângele."

Pompierii s-au prezentat încă de la primele ore ale dimineţii. Pentru unii a fost o experienţă nouă.

Donator: „Salvăm o viaţă prin a dona sânge, ajutăm şi altfel cum ar veni. E pentru prima dată când vin. Am un sentiment de mulţumire."

Donator: „E o chestie pe care trebuie să o facă toată lumea. Este necesar să donăm sânge şi să vină cât mai multă lume."

Aceasta e una dintre acţiunile organizate în cadrul activităţilor dedicate „Zilei Protecței Civile din România". Centrul de Transfuzie Sanguină Bistriţă aprovizionează mai multe spitale şi clinici din judeţ.

Marius Rus, purtător de cuvânt ISU: „Este un gest normal. Ştim de nevoia disperată de sânge la nivel naţional şi încercam şi noi să contribuim pentru creşterea rezervei de sânge pentru cei care au nevoie în situaţie limită."

Cei care vor să devină donatori trebuie să aibă peste 55 de kilograme şi vârstă cuprinsă între 18 şi 65 de ani, Ei pot merge la cel mai apropiat Centru de Transfuzie, pentru a-i ajuta pe cei ale căror vieţi pot depide de un flacon de sânge.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO