Joburile din spitale pe care nu le mai vrea aproape nimeni. ”Nu se prezintă la concurs”
Spitalele din România sunt pline de pacienţi, dar nu are cine să-i îngrijească. Se caută medici şi asistente, însă cel mai greu sunt de găsit liftierele şi brancardierii.
În Timişoara, Iaşi şi Arad, sute de posturi libere au fost scoase la concurs de mai multe ori în ultimii ani.
Sunt peste 200 de posturi libere la Spitalul Judeţean din Timişoara. Aproape toate secţiile au nevoie de personal.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dr. Marius Craina, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara: "Este pur şi simplu de neexplicat pentru mine de ce pentru anumite categorii de personal nu se prezintă la concurs. Brancardier, liftier, este cred că a treia oară când scoatem la concurs postul de liftier şi nu se prezintă nimeni."
La Iaşi, doar două din cele 20 de spitale de stat funcţionează în formula completă. La Spitalul de Urgente Sfântul Spiridon spre exemplu, din necesarul de medici şi asistenţi lipseşte aproximativ un sfert.
Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași: "Este vorba despre medici de toate specialităţile şi de asistenţi. Avem avantajul că suntem într-un centru universitar, avem mulţi rezidenţi.”
Angajări se fac şi la Arad. Spitalul judeţean are nevoie de 13 asistenţi medicali. Au crescut salariile, aşa că aici sunt în jur de 6 candidaţi pe un loc.
La polul opus găsim spitalul Judeţean de Urgență din Baia Mare unde toate posturile necesare pentru intervenţiile de urgenţă sunt ocupate. Iar pacienţii care trec printr-o operaţie sunt supravegheaţi de asistenţi specializaţi.
Vasile Pop, manager Spitalul Judeţean Baia Mare: "Este foarte important ca bolnavul să fie urmărit postoperator pentru că pot interveni diverse incidente, i se poate face rău de la anestezie şi să vomite, poate se trezeşte mai greu şi 2-3 paturi sunt în aceste saloane unde există un asistent medical."
Pentru ocuparea locurilor scoase la concurs de spitalele de stat, candidaţii trebuie să susţină probe scris şi oral, dar şi un interviu.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!