Interventie chirurgicala in premiera mondiala, la Iasi. Pacienta operata, in acelasi timp, la inima si şold: "Altfel murea"
Interventie chirurgicala in premiera internationala la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi. O pacienta de 86 de ani a fost operata simultan de doua echipe de medici la inima si la sold.
Fara aceste doua operatii realizate in acelasi timp, este foarte probabil ca pacienta octogenara sa fi decedat. Cum totul a fost un succes, sustin medicii, femeia se simte bine si va putea merge din nou in cateva zile.
Internata pentru o interventie la inima, pacientei de 86 de ani i s-a facut rau, joi seara, pe holurile spitalului si a cazut jos. Astfel si-a fracturat bazinul, lucru care a pus sub semnul intrebarii interventia pe cord. Chiar daca nu se mai realizase niciodata asa ceva, profesorii au decis sa opereze pacienta, fortati de situatie, in acelasi timp atat la inima, cat si la sold.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prof. dr. Paul Botez, specialist ortoped: "Fiind constransi de imprejurari, am zis ca facem o chestiune un pic deosebita, in ghilimele eroica. Deci, domnul profesor intai, in oridnea logica, i-a rezolvat problema cardiaca si apoi, dupa ce pacienta a facut interventia pentru cord, sub aceeasi anestezie, am pregatit si am continuat cu implantarea unei proteze pentru fractura."
La aceasta interventie deosebita au participat nu mai putin de 6 medici si 14 asistente medicale. Bucuria tuturor este ca totul a decurs foarte bine si pacienta va putea merge in curand. Medicii sustin ca este vorba de o operatie in premiera internationala.
Prof. dr. Grigore Tinica, specialist chirurgie cardiaca: "In cazul de fata, niciodata si nimeni in lume si probabil la congresul urmator vom prezenta acest caz cand o echipa a fost facuta din chirurgi cardiologi, anestezisti si ortopezi... Eu nu am gasit in literatura internationala un asemenea caz. Altfel, pacienta asta o lua pe un drum spre nicaieri, avea sanse minime."
Medicii spun ca pacienta va putea sa mearga cu ajutorul cadrului in aproximativ 5 zile.