Încă o victimă a gripei de tip A. Un băiat de 17 ani a murit
Gripa continuă sa provoace tragedii în România. Un adolescent de 17 ani a murit, marți, decesul fiind confirmat cu virusul gripal de tip A.
Potrivit primelor informații, tânărul din județul Teleorman nu fusese vaccinat antigripal și avea și alte afecțiuni medicale.
Este a opta victimă a virusului gripal din acest sezon, după ce şi un copil de 10 luni, internat la spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală a avut parte de aceeaşi soartă.
3 dintre aceste victime nu au avut alte complicații medicale.
Potrivit medicilor din Buzău, nou născutul a venit pe lume dintr-o sarcină cu probleme. Minora de 15 ani este din Râmnicu Sărat și a ajuns la spital abia în luna a opta de sarcina. La internare, a fost diagnosticată cu gripă.
Carmen Scântei - șef secție epidemiologie DSP Buzău: ”Din păcate, gravida a născut și bebelușul după 48 de ore a murit, el s-a născut cu o suferință mare fetală, este vorba de o gravidă a cărei sarcina nu a fost declarată și supravegheată, care a ridicat probleme în ultima lună, solicitând îngrijiri medicale. La bebeluș vom recolta...pentru examen anatomo-patologic care ne va confirmă dacă virusul gripal a fost cel care determinat această situație sau suferință fetală era mult mai veche și din alte cauze.”
Antonina Grădinaru - șef secție Neonatologie Maternitatea Buzău: ”Paraclinic, investigațiile au fost, avem și date de infecție mare de suferință la naștere, iar radiologic aspectul unui plămân la un copil născut înainte de termen și cu o pneumonie congenitală probabil indusă de afecțiunea mamei. ”
Medicii din Buzău spun că un alt copil de doi ani a fost diagnosticat cu gripă, dar starea lui este bună, fiind îngrijit la domiciliu. Ca urmare a noilor cazuri apărute, în spitalele din Buzău s-a luat măsură restricționării accesului vizitatorilor.
Dana Marinescu - director medical Spitalul județean Buzău: ”Intensificarea triajului epidemiologic atât la pacienți cât și la personalul medical, am restricționat intrarea pe anumite secții, existând canale de vizitare și un grafic orar de vizitare, restrictionând durata fiecărui vizitator la mai puțin de 10 minute. Am restricționat totalmente intrarea pe anumite secții cu risc și aici mă refer la secțiile de pediatrie, la cele de noi născuți și la maternități. ”
Pacienții cu gripă pot fi tratați acasă, sub supravegherea medicului de familie, dacă prezintă forme ușoare ale bolii, iar cazurile grave se internează în izolatoare pe secțiile spitalului județean de urgență.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!