In cat timp de miscare se "arde" o briosa. Solutia gasita de britanici pentru a convinge populatia obeza sa manance mai putin

Ultima actualizare: 20-01-2016 07:02

Coplesiti de rata obezitatii din regat, expertii britanici cauta solutii ingenioase pentru a-si convinge compatriotii sa manance mai putin si sa faca sport.
 

Una dintre idei este sa publice pe etichetele alimentelor, pe langa numarul de calorii, si de cata miscare este nevoie pentru a le arde. Multe dintre informatii sunt descurajante. De pilda, caloriile dintr-o cutie de bautura carbogazoasa se "topesc" in aproape o jumatate de ora de miscare.

Nutritionistii britanici cred ca britanicii ar manca mai putin, daca ar sti cata miscare ar trebui sa faca pentru a arde caloriile din fiecare aliment pe care il consuma. Si cel mai simplu ar fi daca aceste informatii ar fi la indemana - nu in carti sau pe internet, ci direct pe ambalaje.

Shirley Cramer, director Royal Society for Public Health: "Exista o inegalitate extrem de mare in societatea britanica. Cei care stiu mai multe despre sanatatea lor, se ingrijesc deja de aceste aspecte si deja fac alegeri sanatoase. Aceste persoane sunt si cele care citesc informatiile detaliate din diverse surse, insa este nevoie de informatii pe care toata lumea sa le inteleaga."

Multi s-ar abtine sa comande desert daca ar sti, de pilda, ca o briosa cu afine, de 256 de calorii, se "arde" in 48 de minute de plimbare, sau o alergare de 25 de minute. Si ar alege, probabil, o salata, daca s-ar gandi ca un sandvis cu pui si sunca, de 445 de calorii, se topeste abia intr-o ora si 22 de minute de plimbare. Sau, pentru cei care alearga, o cursa de 42 de minute. Exista insa si reversul medaliei.

Claire Baseley, nutritionista: "Sa luam un exemplu standard,adica o masa de 500 de calorii. Oamenii se vor speria daca le spui ca trebuie sa mearga 12 kilometri ca sa le arda. Si vor fi tentati sa sara peste anumite mese, ceea ce nu este deloc bine."

Alimentele din Marea Britanie au deja etichete verzi, galbene sau rosii, in fuctie de cat sunt de sanatoase, insa sistemul ii bulverseaza pe multi cumparatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO