Ii despart sute de kilometri, dar sunt cei mai buni prieteni. Povestea a 2 familii pe care moartea le-a unit pentru totdeauna
Intre doua familii din colturi opuse ale tarii, au aparut legaturi tesute de cea mai cumplita durere. Stefania avea cinci ani atunci cand a primit, prin transplant, ficatul lui Luca, intrat in moarte cerebrala.
Oricat ar suna de straniu, in loc sa ii dezbine, moartea i-a unit. Acum, parintii baietelului si cei ai fetitei sunt alaturi trup si suflet. Se respecta se ajuta, sunt impreuna de sarbatori si tot impreuna isi petrec vacantele. Intre timp, ingerul Luca le-a trimis o fetita, despre care Stefi crede ca este sora ei.
Stefania Bendea: "Pe mine m-a ajutat o familie in care era un copil foarte mic. Ingerasul Luca. Eu am ficatul lui."
Luca, singurul fiu al familiei Constantin, intrase in moarte cerebrala, dupa un teribil accident casnic. Parintii lui au semnat pentru donarea organelor si asa au reusit doctorii sa o smulga din ghearele mortii pe Stefania, pe atunci grav bolnava.
Adriana Bendea, mama Stefaniei: "Ii spuneam si mamei lui Luca... intre noi sunt multe sute de km, dar in fiecare zi suntem alaturi."
Stefania: "Acum doua saptamani am fost la ei, la Caracal. M-am jucat cu sora lui, care acum e sora mea, bineinteles! Cand am intrat in acea camera, am simtit asa... cum sa zic eu... un semn. El imi transmite sa am grija de Raisa."
Semn ca viata merge mai departe, acum se pregatesc sa plece impreuna in vacanta, la Caciulata. Raisa si Stefi, parintii lor si... nevazut, dar mereu alaturi de ei, Luca.
Ana Maria Constantin, mama lui Luca: "Il visez fericit si stiu ca e fericit... asta i-a fost destinul lui, sa salveze alte vieti!"
Valentin Bendea, tatal Stefaniei: "Dumnezeu sa-l aseze acolo unde merita. Sa-i dea liniste."
Anul trecut, peste 150 de romani pentru care medicina nu mai avea solutii au devenit, cu acceptul familiilor, sursa de viata pentru 500 de muribunzi. Pentru sufletele lor s-au rugat, cu capul plecat, cei care au primit darul vietii.
Profesor doctor Ioanel Sinescu, sectia de Transplant Renal Fundeni: "Acei oameni loviti de nenorocire sa aiba taria sa spuna "da" si sa te mai si grabeasca in prelevarea organelor e intr-adevar iesit din comun."
In 2014, performanta Romaniei in domeniul transplantului a fost peste media europeana. Dar uneori trebuie sa treci dincolo de cifrele seci si atunci, pentru cei transplantati, pentru medici si pentru noi, martorii acestor cazuri, apare o revelatie: explicatia pentru acest fenomen e dincolo de noi.