Gest emoționant al unor părinți din Galați. Au donat organele fiului lor și au salvat 5 vieți

Ultima actualizare: 14-01-2020 19:40

Gest pe cât de emoționat, pe atât de tulburător al unor părinți din Galați, după ce băiatul lor de 15 ani a intrat în moarte cerebrală din cauza unei malformații vasculare.

În ciuda durerii, oamenii au fost de acord să doneze organele copilului, și astfel au salvat cinci vieți.

Cosmin avea 15 ani și era elev în clasa a 9-a la o școală de arte și meserii din Tecuci - județul Galați. Părinții îl descriu drept cuminte și înțelegător.

Săptămâna trecută s-a plâns că îl doare capul, apoi și-a pierdut cunoștința, iar ai lui au chemat salvarea.

Ioana Popa, mama lui Cosmin: „L-au dus la spital. Acolo l-au băgat în perfuzii. Nimic. Niciun răspuns. Au chemat SMURD-ul, elicopterul. A ajuns la Iași, acolo au zis că copilul este într-o stare foarte gravă.”

Reporter: „Ce avea?”

Ioana Popa, mama lui Cosmin: „Au zis că a făcut la cap... i s-au spart două vase de sânge.”

În spitalul din Iași, Cosmin a fost diagnosticat cu anevrism cerebral rupt iar doctorii le-au dat părinților cruda sentința că nu îl mai pot salva.

Dănuț Panaitiu, cumnatul lui Cosmin: „Ne-am sfătuit dacă sunt organele bune, el fiind tânăr să salvăm și noi alte vieți, două, patru , cinci, câte se poate. Că noi așa am plecat cu gândul asta de acasă...dacă poate și el să salveze alte vieți.”

Ioana Popa, mama lui Cosmin: „Noi am avut ideea de acasă să spunem că organele lui să fie bune pentru altcineva, să le donăm ,am plecat cu intenția asta, să facem un bine. Să trăiască și el pe lângă ceilalți, care le dăm o șansă la viață, să trăiască și el. Dacă el nu a putut să se salveze, măcar pe altcineva să salvăm.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO