Ceva nu e in regula cu aceasta fotografie. Misterul "Familiei Albastre", dezlegat dupa 200 de ani
Desi pare sa fie o farsa, aceasta poza este cat se poate de reala. Cativa membri ai acestei familii au intr-adevar pielea albastra. Un mister medical explicat dupa doua sute de ani.
Ciudata familie surprinsa in aceasta fotografie din anii 1800 locuia in Kentucky, in Muntii Apalasi, fiind destul de izolata de alte comunitati.
Cel care a intemeiat clanul Fugate era un orfan francez, care s-a casatorit cu americanca Elizabeth Smith.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Patru din cei sapte copii ai lor sufereau de o mutatie genetica destul de rara, care ii facea sa aiba o culoare nefireasca a pielii.
Mutatia apare foarte rar, numai atunci cand se combina doua gene recesive care au informatia "gresita". Prin urmare, ambii parinti trebuie sa fie purtatori, spun cei de la The Daily Mail. Din poza se observa insa ca numai in cazul barbatului se manifesta mutatia, gena fiind recesiva in cazul femeii.
Iata explicatia medicala a “fetelor albastre”: lipsa unei cantitati suficiente de oxigen in sange, care il face sa fie mult mai inchis la culoare decat sangele unor persoane obisnuite.
Se pare ca izolarea in care locuia familia a contribuit din plin la raspandirea acestei gene care le oferea un aspect bizar .
Clanul Fugate s-a unit cu o familie vecina, aceste casatorii "in cerc restrans" avand loc pe parcursul mai multor generatii, astfel incat gena mutanta s-a manifestat in continuare.
Povestea acestei familii a fost aflata abia in anul 1958, cand un membru al clanului Fugate si-a dus sotia la un spital din apropiere, iar medicii au fost mai interesati de aspectul pielii sale decat de boala femeii.
In timp, zona unde locuia familia Fugate s-a dezvoltat, casatoriile s-au extins si in alte familii, iar acum gena este probabil recesiva, sansele ca alti “copii albastri” sa se nasca fiind foarte reduse.
In afara de culoarea ciudata a pielii, persoanele care au aceasta mutatie nu au probleme de sanatate.