Fetita din Iasi diagnosticata cu Sindrom hemolitic uremic. Medicii cred ca s-a imbolnavit de la apa de la robinet
Inca un copil cu Sindrom hemolitic uremic este tratat in regim de urgenta de medicii din Iasi. Este vorba despre o fetita de numai un an. Are aceasta problema dupa ce ar fi baut apa de la robinet, spune Directia Judeteana de Sanatate Publica.
Medicii sustin, ca bacteria putea ajunge, in urma improvizatiilor, facute de locatari, la tevile si asa foarte vechi.
Copila de un an a ajuns la Spitalul "Sfanta Maria" din Iasi, in urma cu o saptamana. Medicii au stabilit imediat ca fetita are Sindrom hemolitic uremic. De atunci, e in stare grava si face hemodializa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Catalina Ionescu, purtator de cuvant Spitalul de Copii Iasi:
"Copilul este in terapie intensiva, cu diagnosticul Sindrom hemolitic uremic, iar starea este alterata."
Fetita locuieste cu parintii sai, intr-un bloc de patru etaje, vechi de 30 de ani, in comuna Vladeni. Cei de la DSP au luat probe din apa de la robinetele din casa si au gasit in aceasta bacteria E.coli. In urma cu o luna, tevile de la subsol s-au spart, iar locatarii le-au reparat singuri, cum au putut.
Cei de la regia de apa nu exclud ca mizeria sa fi ajuns in apa si din cauza tevilor vechi, cu fisuri, din subsolul insalubru al blocului.
Razvan Manolache, purtator de cuvant Regia de apa: "In interior s-au constat depasiri ale coloniilor de bacterii, altele decat cele prevazute in legislatie."
Pe langa asta, mama copilei spune ca ii facea fiicei sale ceai cu apa luata din fantanile din comuna. Analizele au aratat ca nici aceasta nu este buna pentru baut.
Marius Voicescu, purtator de cuvant DSP Iasi: "Apa de la robinet, cat si apa din fantani - necorespunzatoare chimic si bacteriologic."
Cei de la Primarie recunosc ca nu au mai facut analize ale apei din fantini de ani intregi.
In timp ce parintii fetitei se roaga pentru insanatosirea ei, locatarii din bloc au fost sfatuiti sa nu mai consume apa de la robinet, pana la clarificarea sursei de infectie.