Elevă internată la Institutul "Matei Balş" cu suspiciune de meningită meningococică


Ultimul update: Miercuri 15 Mai 2019 20:38
Data publicarii: Miercuri 15 Mai 2019 20:34
Categorie: Stiri Sanatate
spital

O elevă de 16 ani din Piteşti este internată la Institutul "Matei Balş" cu suspiciune de meningită meningococică, ea fiind transferată de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Persoanele care au intrat în contact cu fata au primit tratament profilactic, iar în şcoală s-au luat măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, arată Ministerul Sănătăţii (MS).

Conform unei informări transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Piteşti, judetul Argeş, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. dr "Matei Balş" din Bucureşti, miercuri dimineaţă, anunţă Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

MS precizează că DSP Argeş a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, conform metodologiei stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, scrie News.ro.

Astfel, au fost stabilite persoanele care au intrat în contact direct cu eleva şi a fost administrată chimio-profilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice şi personal auxiliar, precum şi pentru alte două persoane din familie.

De asemenea, în unitatea de învăţământ au fost instituite măsuri de curăţenie şi dezinfecţie, mai precizează MS.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO