Eleva de 18 ani a murit în câteva ore de la debutul meningitei. Ce făcuse cu o zi în urmă

18-04-2019 17:58


Viața s-a curmat brusc pentru o elevă a liceului "Gheorghe Lazăr" din Capitală, un liceu de prestigiu al României, aflat în centrul Bucureștiului, lângă parcul Cișmigiu.

Fata de 18 ani a fost răpusă fulgerător de o meningită de tip bacterian cu o evoluție galopantă. A murit în câteva ore la Institutul "Matei Balș", unde a ajuns noaptea trecută de la Spitalul Universitar.

Cu nici 24 de ore în urmă, fata s-a simțit bine și a fost la școală, unde a dat o teză. Vineri, liceul va fi închis pentru dezinfecție. 

Noaptea trecută, la ora 4, fata a ajuns la Spitalul Universitar. Era conştientă, dar starea ei s-a degradat rapid. Medicii au intubat-o şi după confirmarea diagnosticului de meningita au transferat-o la Institutul Matei Balş.

Din păcate, nu a mai putut fi salvată. A fost răpusa de meningita meningococica fulminantă, iar acum doctorii trebuie să stabilească tipul bacteriei.

Meningita este o boală infecţioasă, o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării. În cazul celei meningocicice perioada de incubaţie este în medie de 3 zile şi poate avea, ca în cazul elevei de la Gheorghe Lazăr, o evoluţie foarte rapidă şi să se ajungă la deces în doar câteva ore de la debut.

Pentru că eleva a avut o boală infecţioasă contagioasă, Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au mers în liceu şi au recoltat exudate faringiene de la colegi şi profesori.

Rezultatele vor fi gata în 48 de ore. Cei care au intrat în contact cu tânăra au primit şi tratament profilactic, adică li s-au administrat preventiv antibiotice.

Vineri, cursurile în Liceul Gheorghe Lazăr vor fi suspendate pentru dezinfecţie. Şi medici de la spitalul Universitar, cei care au consultat iniţiat eleva, au primit tratament profilactic.

Primele rezultate ale analizelor ar putea fi gata în 48 de ore. Zilele următoare doctorii trebuie să stabilesca şi tipul de bacterie carea au ucis fata.

VIDEO PROTVPLUS.RO