Eleva de 18 ani a murit în câteva ore de la debutul meningitei. Ce făcuse cu o zi în urmă


Ultimul update: Joi 18 Aprilie 2019 20:25
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2019 17:58
Categorie: Stiri Sanatate

Viața s-a curmat brusc pentru o elevă a liceului "Gheorghe Lazăr" din Capitală, un liceu de prestigiu al României, aflat în centrul Bucureștiului, lângă parcul Cișmigiu.

Fata de 18 ani a fost răpusă fulgerător de o meningită de tip bacterian cu o evoluție galopantă. A murit în câteva ore la Institutul "Matei Balș", unde a ajuns noaptea trecută de la Spitalul Universitar.

Cu nici 24 de ore în urmă, fata s-a simțit bine și a fost la școală, unde a dat o teză. Vineri, liceul va fi închis pentru dezinfecție. 

Noaptea trecută, la ora 4, fata a ajuns la Spitalul Universitar. Era conştientă, dar starea ei s-a degradat rapid. Medicii au intubat-o şi după confirmarea diagnosticului de meningita au transferat-o la Institutul Matei Balş.

Din păcate, nu a mai putut fi salvată. A fost răpusa de meningita meningococica fulminantă, iar acum doctorii trebuie să stabilească tipul bacteriei.

Meningita este o boală infecţioasă, o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării. În cazul celei meningocicice perioada de incubaţie este în medie de 3 zile şi poate avea, ca în cazul elevei de la Gheorghe Lazăr, o evoluţie foarte rapidă şi să se ajungă la deces în doar câteva ore de la debut.

Pentru că eleva a avut o boală infecţioasă contagioasă, Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au mers în liceu şi au recoltat exudate faringiene de la colegi şi profesori.

Rezultatele vor fi gata în 48 de ore. Cei care au intrat în contact cu tânăra au primit şi tratament profilactic, adică li s-au administrat preventiv antibiotice.

Vineri, cursurile în Liceul Gheorghe Lazăr vor fi suspendate pentru dezinfecţie. Şi medici de la spitalul Universitar, cei care au consultat iniţiat eleva, au primit tratament profilactic.

Primele rezultate ale analizelor ar putea fi gata în 48 de ore. Zilele următoare doctorii trebuie să stabilesca şi tipul de bacterie carea au ucis fata.

O elevă a liceului Lazăr a murit de meningită. Școala, închisă pentru dezinfecție
Caz de meningită la Liceul Gheorghe Lazăr, din Capitală. Eleva a murit
Fetiță, moartă la doar 24 de ore după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de meningită
VIDEO PROTVPLUS.RO