După 12 ani, autoritățile britanice susțin ca nașterea naturală nu ar fi soluția ideala

Ultimul update: Joi 17 August 2017 15:18
Data publicarii: Luni 14 August 2017 08:40
Categorie: Sanatate

Autorităţile medicale din Marea Britanie vor înceta să le mai spună viitoarelor mămici că naşterea naturală este cea mai bună soluţie.

Se încheie astfel o campanie de 12 ani, prin care femeile erau încurajate şi, spun unele, chiar presate să elimine din start opţiunea cezarienei, dar şi anestezia epidurală. Autorităţile renunţă la această practică pentru că nu vor ca tinerele mămici să simtă că au dat greş dacă au cerut anestezie.

În ultimii 12 ani, toate femeile din Marea Britanie au fost sfătuite de moaşe să nu apeleze la anestezia epidurală şi, cu atât mai mult, la cezariană. Li se spunea că e cea mai bună soluţie pentru ele şi pentru bebeluş.

Femeie: "Moaşa mea m-a presat clar să încerc să rezist fără anestezice. Societatea în general te presează să nu iei nimic."

Colegiul Regal al Moaşelor explică abandonarea acestei politici din dorinţa de a nu le face pe mămici să se simtă vinovate, nu pentru că moaşele ar fi exagerat cu presiunile.

Helen Taylor, moaşă: "N-am asistat niciodată la o împotrivire extremă sau încăpăţânată a unei moaşe care pur şi simplu refuză cezariana. Cred că sistemul oferă îngrijiri extraordinare, avem protocoale clinice bune şi acestea sunt respectate în majoritatea cazurilor."

Totuşi, o anchetă a descoperit că această politică poate contribui la decizii riscante. 11 bebeluşi şi o mamă au murit la un spital din sud-estul ţării între 2004 şi 2013, în urma unor complicaţii survenite în timpul naşterilor naturale.

Femeile aplaudă schimbarea.

Beverly Turner, scriitoare: "Nimeni nu împarte medalii în spitale celor care au născut fără anestezie epidurală. Naşterea nu e aşa, trebuie să ne îndepărtăm de ideea că e un sport competitiv."

Mămicile care refuză anestezia vor fi sprijinite în continuare, dar nu li se va mai spune că aceasta e cea mai bună soluţie.
 

O americanca a nascut inainte de termen un bebelus a carui greutate a doborat recordul maternitatii. Ce planuri are tatal sau
O americanca a nascut inainte de termen un bebelus a carui greutate a doborat recordul maternitatii. Ce planuri are tatal sau
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital oncologic, copii, omv, donatie,
Donație fără precedent: OMV dă 10 milioane € pentru spitalul de oncologie pediatrică
Alte două paciente infectate cu o bacterie periculoasă la Institutul ”Marius Nasta”
Fals stomatolog în Prahova. A scos dinți, a făcut implanturi, dar oamenii sunt mulțumiți
127 de persoane au murit de gripă. Încă trei victime, vineri
Falsul medic Raluca Bârsan ar fi asistat la nașteri în clinici private
Anchetă la Spitalul Ilfov: 26 de gravide, implicate într-un experiment medical misterios
Obezitate, sarcina, copii, analize, cupluri, natalitate
Medicii ginecologi avertizează: Factorul care împiedică cuplurile să aibă copii
Mai mult de jumătate dintre tineri sunt în pericol să surzească. Cât de periculoase sunt căştile
O asociație susține că sunt mai mulți fizicieni fără studii necesare în spitalele din țară
Nou bilanț al deceselor cauzate de virusul gripal. Cine sunt ultimele 5 victime
Avertismentul OMS pentru utilizatorii de smartphone şi MP3 playere
Explicația pentru retragerea de urgență din farmacii a medicamentului Eurespal