Pacientă leșinată în Spitalul Judeţean din Piteşti după ce a stat două ore într-o căldură sufocantă
Într-un sistem sanitar şi aşa plin de hibe, oamenii leşină, doborâţi de arşiţa, inclusiv în unităţile de primiri urgenţă ale spitalelor.
O pacienta de 78 de ani şi-a pierdut vineri conştiența în holul Spitalului Judeţean din Piteşti, după ce a stat două ore într-o căldură sufocantă.
Medicii spun că, încă de acum o luna, i-au cerut managerului să repare aparatul de aerul condiţionat, dar nu s-a luat nicio măsură.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 43.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 9:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Discuţie înregistrare
-Nu se face, doamna, injecţie pe scaun. Trebuie văzută de un doctor.
-Şi unde e doctorul?
-Duceţi-va, domnule, şi chemaţi-l dumneavoastră!
-Chiar nu puteţi să faceţi nimic?
Aceste imagini au fost surprinse vineri în sala de aşteptare, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Piteşti. Pacienta, o femeie de 78 de ani dintr-o comună din Argeş, voia să fie văzută de un medic, deoarece - de câteva zile, de când îi fusese schimbat tratamentul - se simţea slăbită. După două ore de aşteptare, într-o încăpere fără aer condiţionat, bătrânei i s-a făcut rău.
Medicii spun că femeia şi-a revenit imediat ce a fost mutată într-o camera unde era răcoare. Iar în scurt timp, a plecat acasă.
dr. Nicoleta Nistor UPU Argeş: "A venit cu tensiune 12. Stand 2 ore în triaj, e foarte cald acolo, la ora 13 a făcut o lipotimie, i-a scăzut tensiunea la 8. A trebuit pentru că sunt foarte puţini medici."
Asistenta care apare în imaginile surprinse de martori spune că ritmul în care se lucrează a făcut-o să clacheze.
Emilia Ionescu, UPU Argeş: "Eram foarte agitată, îmi cer scuze pentru lucrul asta. Deci nu era nici un scaun, niciun pat liber, niciunde."
Încă de acum o luna, medicii au făcut o solicitare scrisă către managerului spitalului şi au cerut să fie rezolvată problema aerului condiţionat. Dar, nu s-a schimbat nimic.
Totodată, doctorii spun că au zilnic un număr foarte mare de pacienţi care nu sunt adevărate urgenţe medicale, în condiţiile în care se confruntă şi cu lipsa de personal.
De exemplu, vineri la UPU Argeş, în 7 ore, au fost examinaţi aproape 120 de oameni.
Pacienta: "Să-mi facă o injecţie la un picior. La mine medicul de familie e numai luni două ore şi eu sunt la serviciu."
Managerul spitalului nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.