Directorul Spitalului Pantelimon: ”Presiunea este foarte mare, nu știu cât vor mai rezista cadrele medicale”

Dată publicare: 04-04-2021 16:05
Dată actualizare: 04-04-2021 16:37


Dragoș Davițoiu

Managerul Spitalului Pantelimon din București, Dragoș Davițoiu, a tras un semnal de alarmă, duminică, într-o conferință de presă organizată la Ministerul Sănătății, în privința situației grave cu care se confruntă sistemul medical din cauza pandemiei.

Medicul a arătat că, din cauza numărului tot mai mare de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, spitalele nu mai fac față - în condițiile în care unitățile de urgență trebuie să îi trateze și pe pacienții non Covid-19.

”Un spital de urgență nu poate să-și regleze fluxul de internări. Este obligat să primească și să trateze orice pacient trece de poarta spitalului. Nu numai pacienți covid, ci și pacienți non Covid, și traumă, și infarct și tot tipul de urgențe care poate exista. De aceea, presiunea pe noi este foarte mare.” - a spus directorul spitalului Sf. Pantelimon.

În aceste condiții, în care duminică, 04 aprilie 2021, s-au înregistrat două recorduri negative în România (număr mare de pacienți internați cu Covid-19 și număr mare de pacienți la ATI), cadrele medicale nu știu cât mai pot rezista.

”Nu este bine ce se întâmplă acum și fac și eu un apl la dumneavoastră și la toți cei care ne ascultă, să încercăm să respectăm toate restricțiile și să limităm un pic intrările în spitale, pentru că presiunea este foarte mare și nu știu cât vor mai rezista cadrele medicale implicate în linia întâi” - a mai spus șeful Spitalului Pantelimon.

De altfel, el a făcut un ape la o ”solidaritate de breaslă”, pentru ca medicii care nu s-au implicat încă în lupta cu Covid-19, să dea o mână de ajutor.

”Fac apel și la colegii mei, la o solidaritate de breaslă, medicală. În sensul că cei care nu sunt încă implicați în lupta împotriva Covid, să ne ajute, prin ro orice fel de metode, prin voluntariat dacă nu se poate altfel. Să ne ajute. Există și baza legală pe care probabil o știți, că orice medic are voie să trateze după un anumit protocol patologia covid-19. Așa că toți cei care pot și vor să ne dea o mână de ajutor sunt bineveniți.” - a mai spus dr. Davițoiu.

Sursa: Pro TV