Descoperire revolutionara in genetica. O substanta chimica inverseaza imbatranirea la animale

20-12-2013 10:32

celule

Oamenii de stiinta americani au reusit o performanta care, pana acum, era doar de domeniul filmelor stiintifico-fantastice. Ei au inversat procesul de imbatranire a celulelor in cadrul unor experimente realizate pe animale.

Conform BBC News, medicii au folosit anumite substante chimice pentru a intineri muschii unui soarece. Ei au explicat ca acest proces a fost echivalentul transformarii unei persoane de 60 de ani intr-una de 20 de ani, chiar daca puterea muschilor nu a putut fi imbunatatita. Studiul a fost publicat in publicatia de specialitate Cell si a fost prezentat sub forma unui nou mecanism de imbatranire si de inversare a acestui mecanism.

CASTIGA SUPER PREMII. Afla cum poti pune mana pe 25.000 de euro de Craciun si anul nou

Descoperirea facuta de Einstein despre Dumnezeu. Este pentru prima data cand se vorbeste despre asa ceva

Unii cercetatori s-au declarat extrem de entuziasmati de aceasta descoperire.

Substanta chimica folosita a fost numita NAD, care are proprietatea de a reduce la minim energia folosita de celulele responsabile cu procesul de imbatranire. In cadrul experimentelor s-a demonstrat ca amplificarea nivelelor NAD - prin administrarea unor substante chimice soarecilor, care sunt automat convertite in NAD - ar putea inversa "clepsidra timpului".

Cu toate acestea, metoda nu poate fi considerata un tratament impotriva imbatranirii. Unele aspecte, precum deteriorarea ADN-ului, nu pot fi inca inversate.

"Imbatranirea este un aspect multi-factorial, nu este doar o singura componenta pe care sa o reparam noi, asa ca este foarte greu sa reusim sa atingem toate aceste tinte", a declarat Dr. Ana Gomes, de la departamentul de genetica din cadrul Harvard Medical School.

Oricum, oamenii de stiinta vor sa inceapa o serie de experimente pe subiecti umani in 2015.

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO