Routerul wireless ar putea dauna plantelor. Un experiment pune sub semnul intrebarii tehnologia WiFi

Ultima actualizare: 20-12-2013 00:08
Intra aici si afla totul despre wireless!

 Un grup de elevi danezi sunt de parere ca au demonstrat stiintific ca semnalele wireless ar putea fi daunatoare pentru sanatate.

Elevii de 15 ani au pus la punct un test pentru a vedea daca semnalele telefoanelor mobile ar putea fi daunatoare. Ei au ales sa monitorizeze plantele aflate in proximitatea routerelor wireless, care emit unde radio asemantoare celor emise de telefoanele mobile.

Ai idei de aplicatii si jocuri? Iti plac robotii? Intra acum in competitia Smart Nation si inscrie-ti proiectul si poti castiga super premii.

In cadrul experimentului, ei au pantat seminte de creson in sase tavi, intr-o camera fara niciun echipament electronic si in alte sase tavi, intr-o camera cu doua routere wireless, informeaza Daily Mail.

Dupa 12 zile, majoritatea plantelor din camera cu semnale radio si-au pierdut culoarea si au murit. Plantele din camera fara semnale radio nu au prezentat simptome de boala si s-au dezvoltat normal.

VEZI SI: 

Nimeni nu reuseste sa reziste mai mult de doua secunde la acest test. Vezi despre ce e vorba

Ce se poate intampla cu contul tau de Facebook cand te conectezi la Internet

Criticii acestui experiment spun ca semintele din camera cu cele doua surse de semnale wireless au fost deshidratate de caldura emisa de cele doua dispozitive.

Anterior, un grup de cercetatori olandezi au descoperit ca semnalele radio pot dauna copacilor, care ajung sa isi piarda frunzele.

Nu exista dovezi concrete ca semnalele wireless sunt periculoase pentru oameni. Tehnologia Wifi foloseste semnale radio de intensitate redusa, de 100.000 de ori mai slabe decat un cuptor cu microunde.

Daca stati in raza unui router wireless timp de un an, veti fi expusi unei doze de radiatii egala cu cea a unui apel telefonic de 20 de minute.

Marvin Ziskin, profesor de radiologie la Temple University, din Statele Unite, a declarat: "Informatii de genul acesta circula de multa vreme. Nu e nimic nou in legatur cu emisiile Wi-Fi. Nu exista nicio dovada care sa dovedesca stiintific faptul ca aceste semnale ar trebui sa ne ingrijoareze."

 

Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO