Descoperire istorică. Una dintre cele mai nemiloase boli ale omului ar putea fi vindecată

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Alzheimer
Pro TV

Anumiți anticorpi ar putea fi capabili să elimine plăcile de Alzheimer de pe creier, se arată într-un nou studiu realizat pe cobai.

Conform Daily Mail, oamenii de știință de la Universitatea de Medicină din Washington au dezvoltat un anticorp care poate elimina proteinele din care sunt făcute aceste plăci.

Oamenii care sunt afectați de Alzheimer dezvoltă pe creier niște plăci amyloide, despre care specialiștii cred că interferează cu semnalele neuronice și provoacă în felul acesta pierderile de memorie.

Până acum, cercetătorii au încercat să folosească antibiotice pentru combaterea acestor plăci de pe creier, însă nicio variantă nu a ajuns în această fază avansată, prin care s-a reușit eliminarea a 50 % din afecțiune la șoarecii din laborator.

În ciuda a sutelor de milioane de dolari care au fost cheltuite până acum de omenire pentru studierea acestei boli, în acest moment nu există un antidot, odată ce boala se instalează.

Un nou test de sânge ar putea depista boala Alzheimer mult mai devreme

În februarie, oamenii de ştiinţă au anunțat că sunt aproape gata să facă public un nou test de sânge pentru boala Alzheimer, după ce au găsit o nouă modalitate de a depista cele mai timpurii semne ale bolii, scrie The Guardian, potrivit News.ro.

Pentru zeci de ani, oamenii de ştiinţă de pe întreaga planetă au încercat să creeze teste de sânge care ar putea detecta timpuriu boala Alzheimer în speranţa că vor înlocui analize scumpe precum cele efectuate pe creier sau puncţiile lombare.

O echipă de cercetători australieni şi japonezi susţin că au dezvoltat testul cu cea mai mare acurateţe pentru a găsi cele mai timpurii indicii aie Alzheimer-ului – o acumulare a unei proteine în creier cunoscută ca beta-amiloid.

Colin Masters, unul dintre cercetători, un profesor laureat al Institutului Florey din Melbourne a declarat că testul de sânge indică riguros boala Alzheimer în peste 90% din cazuri, informaţie bazată pe un test efectuat pe 252 de pacienţi australieni şi 121 de pacienţi japonezi.

Testul poate detecta acumularea beta-amiloidului la oameni care nu arată niciun semn de Alzheimer, cum ar fi pierderea memoriei, dar şi la persoane cu simptome moderate sau care suferă de demenţă.

Odată cu ajungerea la vârsta de 60-70 de ani, 30% din populaţie arată semne că această proteină începe să se acumuleze în creier şi acum acest lucru poate fi detectat de noul test. Pot să văd un viitor, peste cinci ani, în care oamenii vor face verificare la fiecare cinci ani după vârsta de 55 sau 60 de ani pentru verifica dacă vor avea Alzheimer sau nu”, a declarat Masters.

Boala Alzheimer începe să se dezvolte cu aproape 30 de ani înainte ca simptomele clare să apară.

Noul test ar oferi un avantaj important pentru cei cu risc de Alzheimer pentru că îşi vor putea ajusta somnul, să facă mai multă mişcare sau să îşi schimbe dieta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO