De ce viata la oras este daunatoare pentru mamicile tinere. Ce spun cercetatorii

08-08-2013 18:09

bebelus_mama

Femeile care locuiesc in oras sunt mai predispuse sa dezvolte o depresie postnatala fata de cele de la tara, sustin cercatatorii.

Cercetatorii au analizat rezultatele sondajelor a peste 6.000 de mame si au descoperit ca mai mult de 9% dintre femeile din mediul urban dezvolta o depresie dupa nastere, comparativ cu 6%, care reprezinta femeile din mediul rurual.

Ele risca sa aiba aceasta stare de la 5 pana la 14 luni dupa ce au dat nastere bebelusului.

„Viata intr-un mediu urban reprezinta un factor de stres si creste riscul unei depresii postnatale pentru o femeie”, a declarat Simone Vigod, medic la Women’s College Hospital, din Toronto.

Cercetatorii cred ca asta se intampla pentru ca a locui intr-un oras mare si zgomotos aduce un factor ridicat de stres in mintea unei femei, fiind asociat si cu sprijinul mai mic din partea vecinilor, fata de locuitorii de la tara.

„Femeile de la oras au mai putin sprijin social din partea comunitatii, ceea ce explica dezavantajele unui astfel de loc”, a adaugat medicul.

Printre simptomele bolii se numara starea de spirit foarte scazuta, o senzatia de imposibilitate pentru a face anumite lucruri si un somn cu probleme.

Cauzele depresiei postnatale ar putea fi explicate de stresul emotional de dupa nasterea unui copil, schimbarile hormonale sau alte circumstante financiare sau sentimentale in care se afla femeia.

Sursa: Daily Mail

Tags: depresie, sarcina,


VIDEO PROTVPLUS.RO