Cum ne afectează informațiile-parazit în izolare. Simptomele pe care le pot declanșa
Mă doare gâtul, am febră, mă dor mușchii, parcă îmi vine să tușesc din orice. Mulți au astfel de simptome în această perioadă.
Se numesc somatizări și durerile apar din cauza anxietății, spun specialiștii.
Pe toate reţelele sociale găsim informații-parazit. Nu avem nevoie de ele, dar le trecem oricum prin creier, cu viteză. Ce se întâmplă apoi, în special cu informaţiile vizuale? Răspunsul îl aflăm de la un medic psihiatru.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Citește și Lista completă a simptomelor de infectare cu coronavirus. La ce trebuie să fiți atenți
Dr. Irene Davidescu, medic psihiatru: "Din asta derivă foarte multe tulburări de anxietate şi foarte multe tulburări afective. Vă grăbiţi, produceţi adrenalina. Putem să ajungem la anxietate. Anxietatea poate mima orice simptom. Nu e nicio ruşine acum să ai o tulburare de anxietate. Exista molecule care tratează aceste tulburări şi ajuta să nu se cronicizeze."
În contexul din această perioadă, toţi răspundem la deprivare - la lipsa contactului cu alţi oameni, cu mediul exterior. Astfel poate să apară revolta, adică furia.
Bogdana Bursuc, psiholog: "Sunt persoane care nu se simt confortabil cu furia şi încep să pună presiune pe ele - să mă calmez, să îmi revin. Voi produce un disconcfort suplimentar care se va manifesta diferit, unele persoane somatizează."
Mă doare capul, mă doare burtă sau mă doare gâtul, parcă fac febra - sunt somatizări, adică manifestări ale anxietăţii. De aceea, psihologii spun că este normal să exprimăm furia pe care o simţim.
Bogdana Bursuc, psiholog: "Când simţim tensiune, frustrare, iritabilitate, e foarte important să ne dăm voie să avem tipul ăsta de reacţie şi va scădea intensitatea reacţiei şi probabilitea să o exprimăm asupra celorlalţi, să mă cert, să înjur. Exista des discursul social - nu că nu e bine să fii furios, că trebuie să te calmezi, cei care se înfurie cumva nu ştiu să se controleze. Tendinţa noastră când apare o reacţie de furie e să o cenzurăm, să o eliminan. Că nu putem, e ca şi cum i-ai zice pancreasului să nu secrete insulina, păi nu se poate ca el asta face!"
În momentul în care exprimam furia reducem disconfortul psihic. Furia este singura emoţie pe care nu o învăţăm de la părinţi. Ne naştem cu ea şi arata nevoile reale ale unui om.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: coronavirus, simptome, anxietate, stare de urgenta, furie, informatii false,
Dată publicare:
15-04-2020 08:23