Ce este regula 85:15. Tehnica adoptată de sportivi care îți va schimba viața
Regula 85:15 este celebră în rândul vedetelor precum Hugh Jackman sau Tim Marti, fondatorul JD Wetherspoon. Iată ce beneficii aduce.
Regula 85:15 este o tehnică folosită de olimpicul Carl Lewis și de antrenorul său, care au descoperit că sportivii care și-au păstrat 15% din energie în loc să dea tot timpul 100% din ei erau mult mai capabili să-și mențină viteza pentru întreaga cursă, scrie metro.co.uk.
Se pare că această tehnică a dat roade pentru Carl care obișnuia să plece ultimul de la start, dar ajungea primul. Sportivul a câștigat nouă medalii de aur și una de argint de-a lungul carierei.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Chantal Dempsey, membră a Life Coach Directory, susține că regula este una bună pentru persoanele care nu sunt sportive de performanță.
„«Voi da 100%» probabil că vrea să audă șeful tău. Și da, sunt anumite circumstanțe în care un deadline te va solicita mai mult. Cu toate acestea, cultura tradițională care te împinge să muncești la capacitate maximă are defecte clare”, a spus Chantal Dempsey.
„Creierul nostru este construit în așa fel încât să se poată concentra timp de două ore, după care are nevoie de o pauză. Mai important, încetinirea te ajută să fii mai creativ și să ai mai multe idei. Eu am cele mai bune idei atunci când mă uit pe fereastră, mă relaxez, în duș sau când plimb câinele. Nu atunci când sunt la birou. Pentru că atunci când te relaxezi, partea analitică a minții tale se dă înapoi și înaintează cea creativă. Și ca un bonus, este redus și stresul”, a mai explicat aceasta.