Bacterii, diagnostice greșite și medici falși. Pericolele din spitalele românești
Sistemul de sănătate din România îşi arată limitele. Pe de-o parte, ne confruntăm cu un val de indivizi care practică medicina fără să aibă acest drept.
Pe de altă parte, infecţiile intraspitalicești fac din unitățile medicale un loc al morții. Și, nu în ultimul rând, vorbim de neglijențe clare ale medicilor. Un ultim exemplu vine de la Ploiești. Aici, un copil de 3 ani ar fi fost diagnosticat greșit și s-a chinuit o săptămână cu o fractură netratată.
Revoltată, mama băieţelului şi-a spus povestea pe Facebook, pentru ca alţii să fie preveniţi.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ea a relatat că, la prezentarea în Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, medicul de gardă nu a avut timp să vadă copilul, care a fost consultat de o asistentă. Conducerea unităţii susţine însă că doctoriţa ar fi primit radiografia pe calculator şi nu a văzut nicio fractură.
Mama a primit de la asistente un bileţel, fără parafă, în care i se recomandă să-i dea băieţelului un antiinflamator şi să revină la control după 4 zile. În tot acest timp, copilul a suferit crunt de durere, a plâns, a refuzat să mai meargă şi să mai mănânce.
La întoarcerea în spital, spune mama, nu a găsit din nou niciun medic pentru a-i consulta fiul. Asistentele ar fi spus că nu pot deranja doctorul de gardă pentru o simplă contuzie. După încă două zile de chin, femeia şi-a dus copilul la spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu fractură.
Acum, băieţelul are piciorul în ghips, iar doctorii din Bucureşti au spus că riscă să fie operat, pentru că a stat o săptămână cu fractura netratată. Conducerea spitalului de pediatrie din Ploieşti caută scuze pentru întreaga situaţie.
Cătălin Vișean, manager Spitalul de Pediatrie Ploieşti: "Exista situaţii în care nu se vede linia de fractură. Diagnosticul este pus de un medic. Diagnosticul de fractură se pune pe baza radiografiei."
Potrivit conducerii, la a doua prezentare la spital, mama ar fi venit în afara intervalului orar recomandat. Medicul de gardă era, probabil, ocupat, şi ea nu ar fi avut răbdare să aştepte. Femeia susţine însă că a stat pe holuri o oră, până când asistentele i-au spus să plece acasă.
Cătălin Vișean, manager Spitalul de Pediatrie Ploieşti: "Există situaţii în care medicul, având linie de gardă, este prins în anumite manevre or în sala de operaţie pe secţie."
Şi joi, pe holul spitalului de pediatrie existau părinţi nemulţumiţi de prestaţia personalului sanitar.
Femeie: "Sunt de o oră eu, iar dânsa care a plecat era de la 9. Şi de la 9 nu mai putea copilul şi a plecat. La Bucureşti a zis că pleacă."
Un părinte susţine că a venit cu un copil de un an care avea febră. Medicii i-au spus că e vorba de viroză, Cum şi ziua următoare febra nu scădea iar copilul se simţea rău, a mers la spitalul din Vălenii de Munte.
Părinte: "Acolo, domnul doctor i-a găsit o infecţie la rinichi în urma unor analize făcute, deci aici s-a făcut doar consult, acolo analize la urină, toate cele şi copilul a avut…"
Managerul spitalului a anunţat că o anchetă este acum în curs.